Ριζότο με μανιτάρια.
Υλικά
1-2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
1 κουτ.σούπας βούτυρο.
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο.
250γρ μανιτάρια μικρά σε φετούλες.
50γρ μανιτάρια αποξηραμένα porcini.
Μισό φλιτζάνι γάλα.
Μισό φλιτζάνι κρασί άσπρο ξηρό.
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι Arborio.
1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών.
Αλάτι.
Πιπέρι.
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη.
Μισό φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Οδηγίες.
Μουλιάζετε τα μανιτάρια στο γάλα.Όταν μαλακώσουν,τα βγάζετε και τα στραγγίζετε καλά.Σουρώνετε το γάλα σε σουρωτήρι και το κρατάτε.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο βούτυρο και το ελαιόλαδο.Προσθέτετε τα μανιτάρια και το ρύζι και τα σοτάρετε όλα μαζί.
Σβήνετε το ρύζι με το κρασί και αρχίζετε να ρίχνετε λίγο λίγο τον ζεστό ζωμό στην κατσαρόλα εως ότου το ρύζι γίνει μαλακό.Ρίχνετε το γάλα που το κρατήσατε και βάζετε αλάτι πιπέρι.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε στο ριζότο την παρμεζάνα.
Τέλος προσθέτετε τον μαϊντανό.
1-2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
1 κουτ.σούπας βούτυρο.
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο.
250γρ μανιτάρια μικρά σε φετούλες.
50γρ μανιτάρια αποξηραμένα porcini.
Μισό φλιτζάνι γάλα.
Μισό φλιτζάνι κρασί άσπρο ξηρό.
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι Arborio.
1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών.
Αλάτι.
Πιπέρι.
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη.
Μισό φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Οδηγίες.
Μουλιάζετε τα μανιτάρια στο γάλα.Όταν μαλακώσουν,τα βγάζετε και τα στραγγίζετε καλά.Σουρώνετε το γάλα σε σουρωτήρι και το κρατάτε.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο βούτυρο και το ελαιόλαδο.Προσθέτετε τα μανιτάρια και το ρύζι και τα σοτάρετε όλα μαζί.
Σβήνετε το ρύζι με το κρασί και αρχίζετε να ρίχνετε λίγο λίγο τον ζεστό ζωμό στην κατσαρόλα εως ότου το ρύζι γίνει μαλακό.Ρίχνετε το γάλα που το κρατήσατε και βάζετε αλάτι πιπέρι.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε στο ριζότο την παρμεζάνα.
Τέλος προσθέτετε τον μαϊντανό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου