Παστέλι.

Υλικά.

1 κιλό σουσάμι.
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
1/2 φλιτζάνι τσαγιού μέλι.
1 βανίλια.
Λίγα αμύγδαλα,χοντροκομμένα.

Εκτέλεση.
Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε μια κατσαρόλα.Ρίχνουμε το μέλι,τη ζάχαρη,τα αμύγδαλα,τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σ΄ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέχρι να το καλύψει όλο.
Απο πάνω βάζουμε ένα δεύτερο χαρτί και απλώνουμε καλά πιέζοντας το με ένα βρεγμένο ποτήρι.
Κόβουμε αμέσως το παστέλι σε κομμάτια και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.





                                          Σχετική εικόνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις