Η μούς σοκολά της Κυρίας Ναταλί.

Υλικά.

100γρ σοκολάτα κουβερτούρα.
100γρ σοκολάτα  γάλακτος.
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ.
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
Άχνη ζάχαρη.

Υλικά.

Τρίβουμε στον τρίφτη  50 γρ σοκολάτα κουβερτούρα και γάλακτος και τα φυλάμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και την λιώνουμε σε μπέν μαρί.Όταν λιώσει την αποσύρουμε
απο την φωτιά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφτχτή μαρέγκα.
Ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά μαρέγκας στη χλιαρή πλέον λιωμένη σοκολάτα.Ανακατεύουμε απαλά με το κουτάλι και προθέτουμε το κονιάκ.
Ριχνουμε όλο το μείγμα σοκολάτας στην μαρέγκα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ και την προσθέτουμε στο μείγμα μας.
Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα.
Μοιράζουμε τη μούς σε ποτήρια.
Αφήνουμε να παγώσει για δύο ώρες στο ψυγείο,γαρνίρουμε με ζάχαρη άχνη.




                         




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις