Η κερκυραϊκή συκομαΐδα της γιαγιάς Ειρήνης.

Υλικά.

500γρ αποξηραμένα σύκα.
200ml ούζο.
100γρ καρύδια.
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο.
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα.
1,5 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
1 κουτάλι της σούπας σπόρους μάραθο..

Οδηγίες.

Ψιλοκόβουμε τα σύκα σε ένα μεγάλο μπόλ και τα περιχύνουμε με λίγο ούζο,τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για αρκετή ώρα.
Το σχήμα της συκομαϊδας είναι συνήθως κυκλικό αλλά έμεις μπορουμε να αυτοσχεδιάσουμε.
Αφού πλάσουμε καλά τη ζύμη αρχίζουμε να τυλίγουμε τις συκομαϊδες μία μιά με συκόφυλλα και τις δένουμε με σπάγκο.
Τέλος τις αφήνουμε στον ήλιο για δύο ημέρες.



         

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις