Αυγοτυρόπιτα με γιαούρτι.

Σχετική εικόνα

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο.(έτοιμο).
750ml φρέσκο γάλα.
1 κεσεδάκι γιαούρτι.
5 αυγά.
500γρ φέτα τριμμένη.
500γρ ανθότυρο τριμμένο.
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Εκτέλεση.
Αναμειγνύουμε τα τυριά σε ένα μπολ  και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.Χτυπάμε τ΄αυγά με το γάλα,το ελαιόλαδο και το γιαούρτι,με σύρμα να ενωθούν.Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε απλωτά το 1ο και το 2ο φύλλο.Περιχύνουμε με μια κουτάλα από το υγρό μείγμα(γάλα,αυγά κ.λπ.)και πασπαλίζουμε με μια χούφτα γεμάτη τριμμένα τυριά.Απλώνουμε το 3ο φύλλο και το περιχύνουμε με υγρό μείγμα και πασπαλίζουμε με τυριά.Συνεχίζουμε με άλλες τρεις στρώσεις με ελαφρά τσαλακωμένο φύλλο,υγρό μείγμα και τα υπόλοιπα τυριά.Το τελευταίο φύλλο το απλώνουμε να ίσια η επιφάνεια του και το μπήγουμε από κάτω(όπως το γαλακτομπούρεκο)για να κλείσουμε την πίτα.Χαράζουμε ελαφρά την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μείγμα.Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.


                                
                                         

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις