Τραγανά κριτσίνια με γραβιέρα και ελιές.
Υλικά.
1 κουταλιά μαγιά ξερή.1 φλιτζάνι χλιαρό νερό.
1 κουταλιά αλάτι.
2 κουταλιές ζάχαρη.
3 κουταλιές ελαιόλαδο.
3 κουταλιές γραβιέρα,τριμμένη.
3 κουταλιές ελιές ψιλοκομμένες.
3κουταλιές φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
3 ή 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Εκτέλεση.
Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ με το νερό το αλάτι,τη ζάχαρη και το λάδι.Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα,τις ελιές και κρεμμύδι.Τέλος ρίχνουμε σταδιακά αρκετό αλεύρι έως ότου γίνει η ζύμη μαλακή.Ακουμπάμε τη ζύμη πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία.
Προσθέτουμε αλεύρι αν χρειασθεί για να μην κολλάει.
Αλείφουμε με λάδι,σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί μέχρι να διπλασιασθεί.Έπειτα,με
κοφτερό μαχαίρι κόβουμε απαλά τη ζύμη σε 20 ίσα κομμάτια.Τεντώνουμε μαλακά κάθε κομμάτι ώστε να φτάσει το μήκος 30-35εκ.
Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε λαδωμένη λαδόκολλα,σε απόσταση περίπου 1εκ το ένα από το άλλο.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου