Παγωτό με ταχίνι.
Υλικά.
1 κουτί φυτική σαντιγί.
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα.
2 κουτιά φρέσκο γάλα.
1 κουτί ταχίνι.
1 κουταλιά της σούπας μέλι.
1 φλυτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα.
Οδηγίες.
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Στο μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και τέλος ρίχνουμε το φρέσκο γάλα.
Τοποθετούμε το μίγμα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.Στη συνέχεια το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμη 2 φορές.
1 κουτί φυτική σαντιγί.
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα.
2 κουτιά φρέσκο γάλα.
1 κουτί ταχίνι.
1 κουταλιά της σούπας μέλι.
1 φλυτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα.
Οδηγίες.
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Στο μίξερ χτυπάμε τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε το μέλι και το ταχίνι συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και τέλος ρίχνουμε το φρέσκο γάλα.
Τοποθετούμε το μίγμα στην κατάψυξη για 30 λεπτά.Στη συνέχεια το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμη 2 φορές.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου