Φανουρόπιτα.

Υλικά.

1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο.
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.γαρίφαλο,μοσχοκάρυδο.
1/2 ποτήρι ζάχαρη.
2 ποτηρια του νερού πορτοκάλι.
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια.
800γρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του.
200γρ σταφίδα.
1 κουταλιά της σούπας  μπέικιν.
Αχνη ζάχαρη για πασπάλισμα.

Οδηγίες.

Σε ένα μπόλ βάζουμε το ελαιόλαδο,τα μυρωδικά,τη ζάχαρη,το ξύσμα,το χυμό.
Ανακατεύουμε πολυ καλά με σύρμα.
Κοσκινίζουμε το αλέυρι με το μπέικιν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά.
Τέλος ζυμώνουμε καλά με το χέρι προσθέτοντλας την σταφίδα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψηνουμε την φανουρόπιτα στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

   

                     

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις