Σοκολατόπιτα της στιγμής!

Αποτέλεσμα εικόνας για σοκολατοπιτα φωτο                                   
                                                  




Υλικά.

200γρ βούτυρο.
200γρ ζάχαρη.
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα.
3 αυγά(χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια).
2 βανίλιες σε σκόνη.
70γρ αλεύρι.






Εκτέλεση.

Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μέχρι να σχηματιστεί συμπαγές μείγμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη,το αλεύρι,τις βανίλιες και τους κρόκους των αυγών.
Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο(αφού έχει κάπως κρυώσει)στο μείγμα ζάχαρη-αυγά-βανίλιες-αλεύρι,ανακατεύοντας συνεχώς
Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι.
Αδειάζουμε το μείγμα σ΄ ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.Περιμένουμε να κρυώσει καλά για να ξεφορμάρουμε,γιατί η σοκολάτα παραμένει ρευστή.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις