Τα μελομακάρονα της θείας Ελένης.

 Υλικά.
 1 1/2 κούπα λάδι.
 1/2 κούπα μαγειρικό λίπος.
 1 κούπα ζάχαρη.
 3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού.
 1/4 κούπας κονιάκ.
 2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού.
 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ.
 1 κουταλάκι σόδα.
 8 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις.

 Για το σιρόπι.
 2 κούπες μέλι.
 2 κούπες ζάχαρη.
 2 κούπες νερό.
 Για το γαρνίρισμα.
 1 1/2 κούπας ψιλοκομμένα καρύδια.

 Οδηγίες.
 Χτυπάμε 5 λεπτά στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα πρώτα 6 υλικά.
 Κοσκινίζουμε το αλεύρι  με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπόλ,στη συνέχεια ρίχνουμε
 μέσα το μίγμα των υγρών υλικών.
 Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε ελαφρά δίνοντας το σχήμα που μας αρέσει στη ζύμη μας.
 Τοποθετούμε τα μελομακάρονα μας στο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
 Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας,βράζουμε το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά.
 Μόλις βγούν τα μελομακάρονα απο το φούρνο τα βουτάμε στο σιρόπι μας.
 Πασπαλίζουμε με καρύδια.

                                        



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις