Τα κρητικά καλτσούνια της κυρίας Ρηνιώς.
Υλικά για τη ζύμη.
4-5 φλιτζ.αλεύρι.
2 αβγά.
1 1/2 φλιτζ.γάλα.
1/2 φλιτζ.χυμό πορτοκαλιού.
1 φακελάκι ξηρή μαγιά.
1/2 κουταλάκι αλάτι.
Υλικά για τη γέμιση.
1/2 κιλό ανθότυρο τριμμένο.
1 φλιτζ φετά τριμμένη
1 αβγο.
1 κουταλάκι δυόσμο ψιλοκομμένο.
Οδηγίες.
Σε ένα μπόλ διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος,στη συνέχεια προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το αλεύρι,το αλάτι και το ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χυμό,τα αβγά χτυπημένα και ένα ακόμη φλιτζάνι αλέυρι συνεχίζοντας να το ανακάτεμα,ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπόλ.
Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε τη φέτα,το ανθότυρο,το αβγό χτυπημένο και το δυόσμο.
Αλείφουμε τα χέρια μαςμε λάδι και παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και ανοίγουμε με την παλάμη του χεριού μας πάνω σε μια επιφάνεια ώστε να σχηματιστούν μικρά στρογγυλά φύλλα.
Προσθέτουμε στο κέντρο τους μια κουταλιά από τη γέμιση,κλείνουμε τα φύλλα πιέζοντας με το πιρούνι.
Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
4-5 φλιτζ.αλεύρι.
2 αβγά.
1 1/2 φλιτζ.γάλα.
1/2 φλιτζ.χυμό πορτοκαλιού.
1 φακελάκι ξηρή μαγιά.
1/2 κουταλάκι αλάτι.
Υλικά για τη γέμιση.
1/2 κιλό ανθότυρο τριμμένο.
1 φλιτζ φετά τριμμένη
1 αβγο.
1 κουταλάκι δυόσμο ψιλοκομμένο.
Οδηγίες.
Σε ένα μπόλ διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά σε ζεστό μέρος,στη συνέχεια προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το αλεύρι,το αλάτι και το ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χυμό,τα αβγά χτυπημένα και ένα ακόμη φλιτζάνι αλέυρι συνεχίζοντας να το ανακάτεμα,ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπόλ.
Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε τη φέτα,το ανθότυρο,το αβγό χτυπημένο και το δυόσμο.
Αλείφουμε τα χέρια μαςμε λάδι και παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και ανοίγουμε με την παλάμη του χεριού μας πάνω σε μια επιφάνεια ώστε να σχηματιστούν μικρά στρογγυλά φύλλα.
Προσθέτουμε στο κέντρο τους μια κουταλιά από τη γέμιση,κλείνουμε τα φύλλα πιέζοντας με το πιρούνι.
Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου