Οι πατρινοκουραμπιέδες.
Υλικά.
1 φλιτζ.βούτυρο.
1 φλιτζ.μαγειρικό λίπος.
1/2 φλιτζ ζάχαρη άχνη.
1 βανίλια.
1 φλιτζ.αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα.
4-5 φλιτζ για όλες τις χρήσεις.
Λίγο ανθόνερο.
Ζάχαρη άχνη.
Οδηγίες.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο,το μαγειρικό λίπος και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε 2 κούπες αλεύρι,τη βανίλια και τα αμύγδαλα.
Ζυμώνουμε ελαφρά,ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειασθεί,ώσπου να γίνει
μια ζύμη αφράτη,που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα μας αρέσει.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μόλις βγούν απο το φούρνο τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
1 φλιτζ.βούτυρο.
1 φλιτζ.μαγειρικό λίπος.
1/2 φλιτζ ζάχαρη άχνη.
1 βανίλια.
1 φλιτζ.αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα.
4-5 φλιτζ για όλες τις χρήσεις.
Λίγο ανθόνερο.
Ζάχαρη άχνη.
Οδηγίες.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο,το μαγειρικό λίπος και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε 2 κούπες αλεύρι,τη βανίλια και τα αμύγδαλα.
Ζυμώνουμε ελαφρά,ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειασθεί,ώσπου να γίνει
μια ζύμη αφράτη,που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα μας αρέσει.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μόλις βγούν απο το φούρνο τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου