Σουφλέ με πράσα.

Αποτέλεσμα εικόνας για σουφλε φωτοΥλικά.
500γρ πράσα σε κομματάκια των 2-3εκ.
50γρ βούτυρο.
4 κουτ.σούπας αλεύρι.
250ml γάλα.
6 αυγά(χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια).
50γρ γραβιέρα τριμμένη.
1/2 κουτ.γλυκού μουστάρδα.
Αλάτι.
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.



Διαδικασία.
Βράζουμε τα πράσα σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου και μετά τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσουν λίγο.Επειτα,τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με 10γρ από το βούτυρο σε σιγανή φωτιά,ανακατεύοντας το μέχρι σχεδόν να στεγνώσουν.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών.
Σε άλλο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια περίπου για ένα λεπτό.Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα,πάντα ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει.Αφήνουμε το πηχτό μείγμα να βράσει για 1 λεπτό,ανακατεύοντας συνεχώς.Το κατεβάζουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε τα πράσα,έπειτα το τυρί και σιγά σιγά τους κρόκους των αυγών.Προσθέτουμε το αλάτι,πιπέρι και μουστάρδα.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.
Σε ένα  μπόλ χτυπάμε τα ασπράδια και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα κροκάδια.
Μετά τα τοποθετούμε όλα σε ένα βαθύ βουτυρωμένο σκεύος για σουφλέ και τα ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.



                                 





                                   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις