Λεκές από κόκκινο κρασί

Σαν διαφήμιση του '80

κόκκινο κρασί

Συνήθως οι ημέρες των γιορτών είναι συνδεδεμένες με οικογενειακά τραπέζια. Λευκά τραπεζομάντηλα, καλά σερβίτσια, πολυφωνία, γέλια, τραγούδια, φαγητό και κρασί. Και πριν στρωθεί η πράσινη τσόχα, ενώ όλοι έχουν σκάσει από το φαΐ και έχουν πιει το "κάτι παραπάνω", έρχεται η καθιερωμένη ώρα του μεθυσμένου θείου να χορέψει το αγαπημένο του τραγούδι. Χτυπάει τη γροθιά του στο τραπέζι, σηκώνεται και τα υπόλοιπα είναι λίγο-πολύ σε όλους μας γνωστά.


Την άλλη μέρα το πρωί ανακαλύπτεις με τρόμο, ότι το λευκό σου τραπεζομάντηλο έχει ποτίσει από το κόκκινο κρασί που ο μερακλωμένος θείος έχυσε στο τραπέζι λίγο πριν σηκωθεί. Χθες κανείς δεν έδωσε σημασία, αλλά σήμερα....τι κάνουμε με αυτό το λεκέ;; Λεκές από κόκκινο κρασί. Ο φόβος και ο τρόμος του λευκού τραπεζομάντηλου. Όχι πια!

Τι θα χρειαστείτε


αλάτι
σόδα μαγειρική
τσίπουρο (αν δεν έχετε κάνει και το ούζο)

Τι να κάνετε


Πολύ σημαντικό. Μην τρίψετε το λεκέ. Γιατί θα εισχωρήσει ακόμα περισσότερο στις ίνες του υφάσματος και θα είναι ακόμα δυσκολότερο να αφαιρεθεί. Ρίχνετε πάνω στο λεκέ λίγο τσίπουρο να βραχεί, και από πάνω ένα κουταλάκι αλάτι και ένα κουταλάκι σόδα τα οποία ανακατεύετε απαλά. Θα αναμειχθούν δημιουργώντας μια λευκή πάστα. Αφήνετε αρκετές ώρες. Όταν ξεπλύνετε θα ανακαλύψετε ότι ο λεκές έχει εξαφανιστεί -ίσως και εντελώς, αναλόγως το κρασί. Αλλά και αν έχει μείνει μια αχνή σκιά με ένα πλύσιμο στο πλυντήριο θα εξαφανιστεί κι αυτή.

Μαγεία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις