Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν φλερτάρουμε

Ασυνείδητες διεργασίες κατά τη διάρκεια του φλερτ


Έκλυση ορμονών

Όταν μας ενδιαφέρει κάποιος ερωτικά εκλύεται μία ορμόνη που συνδέεται τόσο με την ηδονή όσο και με την αντιπαράθεση.
Το σώμα μας μπαίνει σε θέση πάλης προσπαθώντας να αποφασίσει αν θα μείνει για να παλέψει ή αν θα το βάλει στα πόδια. Αν νιώσουμε ότι με αυτό το άτομο μας συνδέει κάτι πιο σημαντικό από μια απλή έλξη τότε εκλύεται και η ορμόνη της χαράς. Κατά τη διάρκεια του φλερτ όμως εκλύονται και δύο ακόμα ορμόνες. Για τους άντρες η βασοπρεσίνη, υπεύθυνη για τη σωματική έλξη και για τις γυναίκες η οξυτοκίνη, υπεύθυνη για το αίσθημα εμπιστοσύνης.

Εθισμός

Οι ορμόνες αυτές και τα "συναισθήματα" που προκαλούν είναι εθιστικά. Το φλερτ συνδέεται με το κομμάτι του εγκεφάλου που ελέγχει το φόβο και την επιθυμία. Κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να φλερτάρουν με το ταίρι τους κατά τη διάρκεια της σχέσης και έτσι δημιουργούν μακροχρόνιους δεσμούς που τους ικανοποιούν και τους κάνουν ευτυχισμένους. Άλλοι χάνουν την ικανότητα να φλερτάρουν με τον ίδιο άνθρωπο με το πέρασμα του χρόνου και νιώθουν την ανάγκη να φλερτάρουν συνεχώς με διαφορετικά άτομα για να νιώσουν αυτή την ευχαρίστηση. Και στις δύο περιπτώσεις το φλερτ είναι άκρως εθιστικό.

Κοκκίνισμα, ιδρώτας στις παλάμες

Κατά τη διάρκεια του φλερτ ο οργανισμός διοχετεύει περισσότερο αίμα στους μύες, καθώς τίθεται σε εγρήγορση. Είπαμε, μπαίνει σε κατάσταση μάχης. Αυτό κάνει την καρδιά μας να χτυπά πιο γρήγορα, το πρόσωπο να κοκκινίζει και τις παλάμες να ιδρώνουν. Ο οργανισμός προσπαθεί να αποφασίσει αν αυτό που συμβαίνει είναι όμορφο ή επικίνδυνο. Σε αυτό βασίζεται και το ότι πολλές φορές μέσα από καταστάσεις στρες, δημιουργείται έλξη ανάμεσα στα άτομα, καθώς ο εγκέφαλος "μπερδεύει" το φόβο με επιθυμία.

Προστασία από κακοτοπιές

Το φλερτ από μόνο του είναι μια δοκιμαστική περίοδος. Φλερτάρουμε τεστάροντας τα όρια τα δικά μας και του άλλου. Ελέγχουμε κοινά ενδιαφέροντα, αν ταιριάζει το χιούμορ μας, πόσο τα σώματά μας επικοινωνούν με το άγγιγμα. Ο εγκέφαλος δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας κατά τη διάρκεια του φλερτ. Σαν να δοκιμάζουμε το νερό πριν βουτήξουμε.

φλερτ

Μίμηση

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο όταν δύο άνθρωποι φλερτάρουν να κάνουν παρόμοιες κινήσεις. Για παράδειγμα ακουμπάς το αυτί σου και σε λίγο το κάνει και ο απέναντί σου. Παίρνεις να πιεις το πότό σου και το ίδιο κάνει και ο άλλος. Συνήθως τα σώματα έχουν παρόμοια στάση και μάλιστα αντικρυστή αν η έλξη είναι αμοιβαία. Είναι σαν ο ένας να προσπαθεί να μπει στη θέση του άλλου για να νιώσει ασφάλεια.

Διεσταλμένη κόρη του ματιού

Αυτό είναι σίγουρο ότι όλο και κάπου το έχετε διαβάσει. Όταν μας αρέσει κάποιος διαστέλλεται η κόρη του ματιού. Εντάξει δε συμβαίνει και στο 100% των περιπτώσεων, αλλά... Σίγουρα όταν υπάρχει φλερτ -και είναι αμοιβαίο- υπάρχει και επίμονη και συνεχής ανταλλαγή βλεμμάτων. Η οπτική επικοινωνία είναι πολύ σημαντική κατά τη διάρκεια του φλερτ. Αν, λοιπόν, διαπιστώσετε εκεί που κοιτάζεστε στα μάτια ότι οι κόρες έχουν αρχίσει να διαστέλλονται, τότε είναι σίγουρο ότι τον/την έλκετε ερωτικά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις