Κέικ με αμύγδαλα και σοκολάτα

Ξεχωριστό σε υφή και γεύση


Θέλοντας να φτιάξω κάτι ξεχωριστό, πάντρεψα διάφορες συνταγές για κέικ. Το αποτέλεσμα με επιβράβευσε! Ένα ιδιαίτερο κέικ με γεύση που μένει και υφή που θυμίζει fudge. Τολμήστε το!

Υλικά

180 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
3 αυγά
100 γρ αμύγδαλα τριμμένα στο μούλτι
300 γρ αλεύρι
1 βανίλια
1 φακελάκι baking powder
40 γρ κακάο
200 ml γάλα
Κουβερτούρα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)


Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ για τουλάχιστον 10'. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Σε ξεχωριστό μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με τα τριμμένα αμύγδαλα, τη βανίλια, το baking και το κακάο. Περιχύνουμε το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε με κουτάλι. Όταν αφρατέψει καλά η ζάχαρη με το βούτυρο και τα αυγά ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι ώσπου να προκύψει μια ρευστή κολλώδης ζύμη. Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε προσθέτουμε κομματάκια κουβερτούρας. Μεταφέρουμε το κέικ σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 30' τουλάχιστον (προσαρμόζουμε το χρόνο ανάλογα με το φούρνο).
Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο βυθίστε ένα μαχαίρι στο κέικ. Είναι έτοιμο αν το μαχαίρι βγει στεγνό.



** Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου τα πρώτα 20' για να μην ξεφουσκώσει η ζύμη.
Απολαύστε υπεύθυνα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις