Φριτάτα με τόνο και σπαράγγια.

Σχετική εικόνα


Υλικά.
5 μεσαίες πατάτες,κομμένες σε λεπτές φέτες.
1 μεσαίο κρεμμύδι,ψιλοκομμένο.
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη.
250γρ σπαράγγια,καθαρισμένα,χοντροκομμένα.

425γρ τόνο κονσέρβας σε νερό,στραγγισμένο.
4 αυγά χτυπημένα,ελαφρά.
4 ασπράδια αυγών.χτυπημένα ελαφρά.
2 κ.σ φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Αλάτι.
Πιπέρι.

Εκτέλεση.

Βράστε ή μαγειρέψτε στον ατμό τις πατάτες μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι,ανακατεύοντας,μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
Βάλτε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ένα μπολ μαζί με τα σπαράγγια,τον τόνο,τα αυγά,τα ασπράδια των αυγών και τον μαϊντανό.
Ξαναζεστάνετε το ίδιο τηγάνι και ρίχνετε το ελαιόλαδο.Βάλτε με ένα κουτάλι στο τηγάνι το μείγμα της φριτάτας και πιέστε την προς τα κάτω σταθερά.Μαγειρέψτε τη,χωρίς καπάκι,σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί τελείως.Βγάλτε τη από τη φωτιά και βάλτε τη σε ένα ταψί,την τοποθετούμε στο φούρνο με ζεσταμένο γκριλ μέχρι η φριτάτα να γίνει και το πάνω μέρος της να πάρει ελαφρώς χρώμα.Αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε.


                       

                


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις