Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου

Ενημέρωση και δράση



Σχετικά πρόσφατα, το 2008, η 4η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε να είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου. Με το μότο "Εμείς μπορούμε/Εγώ μπορώ" η Ένωση για τον παγκόσμιο έλεγχο του καρκίνου προσπαθεί να ενημερώσει, να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει τον κόσμο απέναντι σε αυτή τη μάστιγα.

Σίγουρα δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που δεν έχει έρθει σε επαφή με αυτή την κατάρα είτε άμεσα είτε έμμεσα. Αυτό που έχει καταφέρει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας και οι διάφορες οργανώσεις τα τελευταία χρόνια είναι να αφαιρέσουν τη "ρετσινιά" από τον καρκίνο, τους καρκινοπαθείς και τους συγγενείς τους. Μέχρι πριν κάποια χρόνια ακόμα και η λέξη "καρκίνος" ήταν δύσκολο να προφερθεί. Ο κόσμος απέστρεφε το βλέμμα του από τα άτριχα κεφάλια και οι συζητήσεις γίνονταν χαμηλόφωνα.
Ένας στους έξι θανάτους παγκοσμίως οφείλεται σε κάποιας μορφής καρκίνου, αλλά πολλές είναι και οι ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να βγουν νικητές. Στόχος της σημερινής ημέρας είναι η ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης, η ανακούφιση των ανθρώπων που έχουν χάσει αγαπημένα πρόσωπα, η στήριξη των καρκινοπαθών που βρίσκονται στη διαδικασία της θεραπείας τους, αλλά και η συλλογή πόρων για την έρευνα/αναζήτηση νέων θεραπειών.



Ο καθένας μας μπορεί να κάνει κάτι για να βοηθήσει έστω και ελάχιστα αυτή την καμπάνια. Ο πιο απλός τρόπος, να ενημερωθούμε. Διαβάστε για τον καρκίνο. Κάνετε προληπτικές εξετάσεις. Μοιράστε αγκαλιές. Σε ανθρώπους που αγωνίζονται, που πενθούν ή που εργάζονται για να προσφέρουν στις δύο προηγούμενες κατηγορίες. Αν μπορείτε, δωρίστε οποιοδήποτε ποσό σε κλινικές, οργανισμούς ή ερευνητικά κέντρα. Πάνω απ'όλα μη μένετε απαθείς. Μην εγκαταλείπετε. Μη σταματήσετε να αγωνίζεστε.

Διαβάστε περισσότερα
Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας φωτογραφία στήριξης εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις