Υπερβολες

Μοιάζει ψέμα κι όμως είναι αλήθεια!





Πόσες φορές σας έχει τύχει να μιλάτε με ανθρώπους και οι ιστορίες τους να μοιάζουν τόσο εξωπραγματικές που αυτόματα τις απορρίπτετε σαν ψεύτικες;! Χθες βράδυ, βάλαμε ένα στοιχηματάκι με τον άντρα μου...Και το έχασε....Φτάστε στο νούμερο "4" και κάντε το κι εσείς!

1.Λίμνη Λοχ-Νες


Η λίμνη αυτή είναι γνωστή από τις ιστορίες για τη Νέσι -το μυθικό τερατάκι που υποτίθεται την κατοικεί. Υπάρχουν όμως και δύο αξιόλογα δεδομένα για τη λίμνη αυτή που ο πολύς κόσμος αγνοεί.


α)το γλυκό νερό που έχει η λίμνη ξεπερνά σε όγκο το άθροισμα όλων των υδάτινων σωμάτων της Αγγλίας και της Ουαλίας. Με όγκο 7,4 κυβικά χιλιόμετρα είναι η μεγαλύτερη σε όγκο λίμνη στης Σκωτίας.

β)έχει σταθερή θερμοκρασία και δεν παγώνει ποτέ, παρόλο που βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με την Αλάσκα.



2.Αμαζόνες

Οι αμαζόνες ήταν "μυθικός" λαός αθάνατων γυναικών πολεμιστριών, που ζούσαν σε ομάδες και ίππευαν, πολεμούσαν και κυνηγούσαν σαν άντρες. Ήταν ψηλές, άγριες και γεμάτες τατουάζ. Φαντάζει ψέμα. Στο Καζακστάν, όμως, ανακαλύφθηκαν καμιά 150ριά τάφοι γυναικών που ήταν θαμμένες με φουλ οπλισμό, κάποιες με πανοπλία και κάποιες με καρφωμένα όπλα στο σώμα τους. Το ύψος τους ήταν κατά μέσο όρο 1,70 (πανύψηλες για την εποχή τους!). Και ναι, προφανώς δεν ήταν αθάνατες, αλλά κάποτε υπήρξε μια γυναικεία φυλή με επιβλητική "κοψιά" και πολεμικό τρόπο ζωής!!


3.Μπλε φάλαινα "σιωπή"! Τώρα μιλάνε οι γαρίδες!

Η μπλε φάλαινα έχει μήκος γύρω στα 30 μέτρα και ζυγίζει γύρω στους 73-136 τόνους. Πέρα από το μέγεθός της, είναι και αξιοσημείωτα φωνακλού αφού παράγει ήχους 155-188 ντεσιμπέλ. Κανείς δεν ξέρει τους ακριβής σκοπούς αυτών των ήχων (εγώ υποθέτω ότι είναι απλά ευέξαπτη!).

Και από την άλλη έχουμε ένα είδος γαρίδας με μέγεθος 3-5 εκατοστά. Η γαριδούλα αυτή γνωστή και ως γαρίδα-πιστόλι παράγει ήχους 218 ντεσιμπέλ, όταν ελευθερώνει μία φονική φούσκα από τη δαγκάνα της, η οποία αναπτύσσει ταχύτητες έως 100 χιλιόμετρα την ώρα και μπορεί να σκοτώσει μικρά ψάρια, σαν σφαίρα.


4.Όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος "χωρούν" ανάμεσα στη γη και τη σελήνη

Ναι, ο άντρας μου δυσκολεύτηκε πολύ να το δεχτεί...Αλλά είναι αλήθεια! Όταν το φεγγάρι βρίσκεται στο απόγειό του, δλδ στο σημείο της τροχιάς του, που απέχει περισσότερο από τη γη, όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος -συμπεριλαμβανομένου του "αποκαθηλωμένου" πλούτωνα, μπορούν να χωρέσουν ανάμεσά τους. Φυσικά πάντα μιλάμε απλά σε επίπεδο απόστασης / διαμέτρου πλανητών και όχι υπολογίζοντας βαρυτικές έλξεις κλπ....!! Κάντε τα μαθηματικά, είναι ενδιαφέρον!

Bonus:

5.Ατλαντίδα

Εδώ δε μιλάμε ακριβώς για επιβεβαίωση του μύθου, αλλά απλά για μία θεωρία. Σύμφωνα, λοιπόν, με την περιγραφη του Πλάτωνα για τη "μυθική" Ατλαντίδα, υπήρχε ένα πανέμορφο νησί με εξαιρετική κοινωνικοπολιτική και τεχνολογική ανάπτυξη, που καταστράφηκε ξαφνικά μέσα σε αστραπές, βροντές και φωτιά. Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με την ύπαρξη ή όχι της Ατλαντίδας. Μία από αυτές υποστηρίζει ότι η περιγραφή της Ατλαντίδας από τον Πλάτωνα ταιριάζει πολύ με τη σημερινή Σαντορίνη, ακόμα και όσον αφορά στα χρώματα των πετρωμάτων. Και φυσικά πολύ εύκολα μπορούμε να υποθέσουμε ότι η έκρηξη του ηφαιστείου που βύθισε το κεντρικό τμήμα της Σαντορίνης -και κατέστρεψε τον αρχαίο πολιτισμό που είχε αναπτυχθεί σε αυτή- συνοδεύτηκε από αστραπές, βροντές και φωτιά!

Αμαζόνα



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις