Σκυλοι στο γυαλι


Ράτσες που έγιναν δημοφιλείς μετά από τηλεοπτικά σόου ή ταινίες




Λυκόσκυλα




Μια σειρά γουέστερν, το "The Adventures of Rin Tin Tin" (1954-1959), έκανε τους αμερικανούς να τρέχουν να αγοράσουν λυκόσκυλα σαν τρελοί. Το ίδιο έγινε για την Ευρώπη με την αστυνομική σειρά "Υπαστυνόμος Ρεξ" (1994-2008). Στην πρώτη περίπτωση σε όλα τα επεισόδια εμφανίστηκε ο ίδιος σκύλος ο Rin Tin Tin II. Στην περίπτωση του Ρεξ, τον υποδήθηκαν δύο διαφορετικά λυκόσκυλα ο Reginald von Ravenhorst και ο Rhett Butler.


Κόλει





Η οικογενειακή σειρά Λάσι (1954-1974) έφερε τα κόλει μέσα στις οικογένειες όλου του κόσμου. Για τη σειρά χρησιμοποιήθηκαν πολλά διαφερετικά κόλει και ήταν όλα αρσενικά! Ο πρώτος σκύλος που έπαιξε ποτέ τη Λάσι λεγόταν Pal.



Αγίου Βερνάρδου




Η οικογενειακή κωμωδία Μπετόβεν (1992), έκανε πολύ δημοφιλή αυτή τη ράτσα και παρά το τεράστιο μέγεθός της, όλο και περισσότερα σπίτια άνοιξαν την πόρτα τους σε αυτούς τους γλυκούς γίγαντες. Στις πρώτες δύο ταινίες έπαιξε ο ίδιος σκύλος. Ενώ σε όλες τις υπόλοιπες χρησιμοποιήθηκαν τρία διαφορετικά σκυλιά της ράτσας -το ένα εκ των οποίων θηλυκό) που το καθένα αναλάμβανε συγκεκριμένο κομμάτι της ταινίας.


Τζακ Ράσελ


Ο πασίγνωστος πια Μάιλο έκανε δημοφιλή αυτή τη ράτσα στην ταινία η Μάσκα (1994). Ο Μαξ έπαιξε το ρόλο του Μάιλο και σύστησε στο ευρύ κοινό αυτά τα κοντοπίθαρα, γεμάτα ενέργεια διαολάκια.


Ακίτα


Δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει παρακολουθήσει και δεν έχει συγκινηθεί με την ιστορία του Χάτσικο (2009). Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και ο πραγματικός Χάτσικο έχει δικό του μνημείο -ένα μπρούτζινο άγαλμα- στην Ιαπωνία. Για τα γυρίσματα της ταινίας χρησιμοποιήθηκαν τρεις διαφορετικοί σκύλοι.




Άλλοι γνωστοί σκύλοι ράτσας από ταινίες, σειρές, αλλά και καρτούν είναι οι: Ιντεφίξ και Μιλού (είναι οι σκύλοι του Οβελίξ και του Τεν Τεν αντίστοιχα και πρόκειται για σκύλους ράτσας γουέστι). Μαρμαντιούκ (Μολοσσός), 101 σκυλιά της Δαλματίας, Λαίδη και Αλήτης (η Λαίδη είναι κόκερ σπανιέλ), Τέρνερ και Χουτς (ο Χουτς είναι γαλλικό μαστίφ) και πολλά άλλα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις