Μελιτίνια από την Σαντορίνη.
Υλικά για την γέμιση.
1 κιλό μυζήθρα ανάλατη.
800γρ ζάχαρη.
2 αυγά.
250γρ αλεύρι.
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη.
Για τη ζύμη.
1 κιλό αλεύρι.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
Χλιαρό νερό όσο πάρει.
Οδηγίες.
Βάζουμε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπόλ βάζουμε το αλεύρι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε όσο χλιαρό νερό χρειαστεί.
Ζυμώνουμε την ζύμη μέχρι να πετύχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι.
Το απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε πολύ λεπτό φύλλο.
Με ένα πιατάκι του καφέ κόβουμε στρογγυλούς δίσκους και βάζουμε στο κέντρο τους από 1 κουταλιά γέμιση.
Σηκώνουμε τη ζύμη γύρω γύρω από τη γέμιση και μια οδοντογλυφίδα την πιέζουμε ανά 1-2 χιλιοστά.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στου 250 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Διατηρούνται αρκετό καιρό,αεροστεγώς κλεισμένα στο ψυγείο.
1 κιλό μυζήθρα ανάλατη.
800γρ ζάχαρη.
2 αυγά.
250γρ αλεύρι.
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη.
Για τη ζύμη.
1 κιλό αλεύρι.
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
Χλιαρό νερό όσο πάρει.
Οδηγίες.
Βάζουμε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπόλ βάζουμε το αλεύρι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε όσο χλιαρό νερό χρειαστεί.
Ζυμώνουμε την ζύμη μέχρι να πετύχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι.
Το απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε πολύ λεπτό φύλλο.
Με ένα πιατάκι του καφέ κόβουμε στρογγυλούς δίσκους και βάζουμε στο κέντρο τους από 1 κουταλιά γέμιση.
Σηκώνουμε τη ζύμη γύρω γύρω από τη γέμιση και μια οδοντογλυφίδα την πιέζουμε ανά 1-2 χιλιοστά.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε στου 250 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Διατηρούνται αρκετό καιρό,αεροστεγώς κλεισμένα στο ψυγείο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου