Ατυχηματα και αυτοσχεδιασμοι

Έτυχε και πέτυχε


Django Unchained

Μια από τις δυνατές σκηνές της ταινίας είναι εκείνη που ο Leonardo Di Caprio τρίβει το γεμάτο αίματα χέρι του στο πρόσωπο της σκλάβας του (Kerry Washington). Η σκηνή αυτή ξεκίνησε από ένα ατύχημα. Χτυπώντας ο Leonardo το χέρι του στο τραπέζι έσπασε κατά λάθος το ποτήρι και έκοψε το χέρι του τόσο άσχημα, που χρειάστηκε ράμματα. Ο Di Caprio συνέχισε κανονικά το μονόλογό του, αγνοώντας τον πόνο και χαρίζοντας στον Tarantino ακόμα περισσότερο -από το αγαπημένο του- αίμα! Φυσικά η σκηνή μπήκε στην ταινία!

Lord of the Rings

Στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, όταν ο μάγος Γκάνταλφ μπαίνει στο σπίτι του χόμπιτ Μπίλμπο κουτουλάει πάνω στον πολυέλαιο. Αυτό ήταν μέρος του σεναρίου, για να φανεί πόσο μικροσκοπικά ήταν τα χόμπιτ σε σχέση με τους ανθρώπους. Αυτό που δεν ήταν μέρος του σεναρίου, ήταν το ότι στη συνέχεια ο Ian McKellen χτύπησε και σε ένα δοκάρι εκεί δίπλα. Το "ατύχημα" έδινε τέτοια κωμική έμφαση στη διαφορά μεγέθους που ο σκηνοθέτης αποφάσισε να κρατήσει τη σκηνή.


Σε άλλο μέρος της τριλογίας ο Άραγκορν (Viggo Mortensen), σε ένα ξέσπασμα θυμού και πόνου, πιστεύοντας ότι δύο από τα χόμπιτ της συντροφιάς έχουν πεθάνει, κλωτσάει ένα κράνος από ορκ. Η αντίδρασή του μετά την κλωτσιά, είναι πραγματική οδύνη. Σε αυτή τη σκηνή ο ηθοποιός έσπασε δύο από τα δάχτυλα του ποδιού του, καθώς είχε ήδη κλωτσήσει το κράνος 4-5 φορές, μέχρι ο Peter Jackson να έχει την ιδανική λήψη!


Midnight Cowboy


Η ταινία είχε γυριστεί εντελώς low budget, οπότε η σκηνή που ο Dustin Hoffman και ο Jon Voight περπατούν στο δρόμο είναι γυρισμένη σε πραγματικό δρόμο με πραγματική κίνηση. Ξαφνικά ένα ταξί παραλίγο να χτυπήσει τον Ratso. Στην πραγματικότητα παραλίγο, όντως, να χτυπήσει τον Dustin Hoffman. Η αντίδραση του ηθοποιού, που παρέμεινε στο πετσί του ρόλου, αλλά και του ταξιτζή είναι αυθεντικές!

Dustin Hoffman ... συνέχεια....



Rain Man


Όταν τα δύο αδέρφια (Dustin Hoffman και Tom Cruise), βρίσκονται μέσα στον τηλεφωνικό θάλαμο, ο Raymond (Dustin Hoffman) προειδοποιεί τον αδερφό του ότι ... "θα αεριστεί". Αυτό συνέβη στ'αλήθεια. Και η αντίδραση του Tom Cruise είναι τόσο αυθεντική και κωμική, που ο σκηνοθέτης αποφάσισε να συμπεριλάβει τη σκηνή στην ταινία.

Αερίων ... συνέχεια ...


Usual Suspects




Στη σκηνή όπου οι ηθοποιοί στέκονται στο δωμάτιο αναγνώρισης και πρέπει να διαβάσουν μία φράση για τους αστυνομικούς, οι ύποπτοι ξεσπούν σε γέλια, δείχνοντας την αδιαφορία και την περιφρόνησή τους προς τη διαδικασία. Αυτό όμως δεν ήταν μέρος του σεναρίου. Τα γέλια είναι αυθόρμητα. Οι ηθοποιοί γελούσαν νευρικά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, σε βαθμό που ο σκηνοθέτης (Bryan Singer) τους έβαλε τις φωνές που δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν. Ο λόγος; Ο Benicio del Torro αεριζόταν καθ'όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων της σκηνής.



Μερικές φορές τα ατυχήματα ή ο αυτοσχεδιασμός προσθέτουν το κάτι παραπάνω σε μία ταινία και γι'αυτό οι σκηνοθέτες επιλέγουν να τα συμπεριλάβουν στο τελικό προϊόν. Τα παραδείγματα άπειρα. Αυτό ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα....

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις