Κερκυραϊκό τσιγαρέλι με σουπιές.

Υλικά.

2 κιλά άγρια χόρτα.
1 κιλό σουπιές.
3 σκελιδές σκόρδο.
6 κρεμμύδια.
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι καυτερό.
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο.
1 ποτήρι ροζέ κρασί.
1  κουταλιά της σούπας τοματοπελτές.
1 ματσάκι μαιντανό.
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αλάτι χοντρό.

Οδηγίες.

Πλένουμε τα χόρτα και τα χοντροκόβουμε.Βάζουμε τα χόρτα σε μια κατσαρόλα τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πιούν τα ζουμιά τους.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τις σουπιές για 10 λεπτά.
Μόλις τα χόρτα πιούν τα ζουμιά τους τα βάζουμε στο τηγάνι.Προσθέτουμε το καυτερό πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε τον τοματοπελτέ και πασπαλίζουμε με μαιντανό,
Βάζουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά.


                                       


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις