Συμβολική έννοια των 12 σπιτιών.

Τα δώδεκα Σπίτια που αρχίζουν απο τον ωροσκόπο είναι ένας ζωδιακός κύκλος που αφορά το άτομο.Η σημασία των σπιτιών και του ωροσκόπου είναι πάρα πολύ μεγάλη και είναι αυτή που καθορίζει το ατομικό ωροσκόπιο.
Το πρώτο σπίτι (ο Ωροσκόπος)αφορά την έκφραση του εγώ,την προσωπικότητα,όπως ο Κριός.
Το δεύτερο σπίτι αντιστοιχεί στον Ταύρο δηλαδή στη συμπεριφορά του ανθρώπου πάνω στις κτήσεις του,υλικές και συναισθηματικές.
Το τρίτο σπίτι αντιστοιχεί στους Διδύμους,υποδηλώνει πως επικοινωνεί,πως εκφράζεται ένας άνθρωπος.Πρέπει να λάβουμε υπ' όψη πως η λέξη επικοινωνία δεν είναι μόνο τρόπος που μιλούμε(άρθρωση και ομιλία)αλλά και ο τρόπος που κινούμαστε,ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τα χέρια μας,οτιδήποτε μας βοηθά να εκφραστούμε στους άλλους ή να καλέσουμε τους άλλους σε μια επαφή.
Το τέταρτο σπίτι που αντιστοιχεί στον Καρκίνο δείχνει τις καταβολές που έχει  άνθρωπος απο τη γέννηση του,γι' αυτό και συμβολίζει και τη μάνα.Ακόμα εκπροσωπεί την οργανική του δομή ,τα παιδικά του βιώματα και τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Το πέμπτο σπίτι αντιστοιχεί στον Λέοντα.Αφορά τη δημιουργικότητα του ανθρώπου δηλαδή την ανάγκη να δημιουργήσει πνευματικά,καλλιτεχνικά,σεξουαλικά(αφορά τα παιδιά)και γενικά ότι τον ερεθίζει στη ζωή για δημιουργία.
Το έκτο σπίτι αφορά τη θέση του ανθρώπου στην κοινωνία δηλαδή τι έχει διάθεση να προσφέρει ο άνθρωπος στην κοινωνία,πως δένεται με αυτήν και πως εντάσσεται οργανικά στο περιβάλλον του,μ άλλα λόγια το επάγγελμα του.Επίσης αφορά την οργανική του δομή δηλαδή την υγεία του.
Το έβδομο σπίτι αντιστοιχεί στο Ζυγό.Ο Ζυγός είναι το ζώδιο της συνεργασίας.Το έβδομο σπίτι αφορά τη συνεργασία που γίνεται με ίσους όρους.Τη φιλία,το γάμο,τους αντιπάλους.Ένα δύσκολο έβδομο σπίτι δείχνει τον άνθρωπο που κλείνεται,που απομονώνεται ψυχολογικά από τους άλλους,που δεν είναι συνεργάσιμος.
Το όγδοο σπίτι αντιστοιχεί στο Σκορπιό.Έχει σχέση άμεση με το βαθύτερο σεξ του ανθρώπου,όπως λέμε στην αστρολογία και εννοούμε την ψυχολογική και βιολογική δυνατότητα του ανθρώπου για αναπαραγωγή.
Το ένατο σπίτι αντιστοιχεί στον Τοξότη.Αν το μεταφράσουμε σε γεγονότα γιατί τα σπίτια είναι ο χώρος που συμβαίνουν τα γεγονότα της ζωής του ανθρώπου αγορά τις ανώτερες σπουδές του,(ενώ το τρίτο είναι οι κατώτερες,η πρώτη εκπαίδευση.)
Το δέκατο σπίτι που είναι το ζενίθ του ωροσκοπίου,αντιστοιχεί στον Αιγόκερω.Αφορά την κοινωνική θέση του ανθρώπου,τον πατέρα του,το τι κληρονόμησε σαν κοινωνική θέση,την καριέρα του.
Το ενδέκατο σπίτι αντιστοιχεί με το ζώδιο του Υδροχόου.Αυτό σε επέκταση δείχνει τις ανώτερες επιδιώξεις του ανθρώπου,τις φιλοδοξίες του,τις προοπτικές του και τον τρόπο που μπορεί να εκφράζεται στο φιλικό του περιβάλλον.Είναι το περιβάλλον που δεν μας επιβλήθηκε αλλά διαλέξαμε.
Το δωδέκατο σπίτι που αντιστοιχεί στους Ιχθείς αφορά το υποσυνείδητο,είναι ότι φέρνει κανείς μέσα του,ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει,οι βαθύτερες ανάγκες του.
Πηγή.Βασικά στοιχεία για την τέχνη της αστρολογίας.



                                         Σχετική εικόνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις