Πειθώ / Jane Austen

Persuasion





Το τελευταίο ολοκληρωμένο έργο της αγαπημένης Αγγλίδας δημιουργού και για πολλούς το πιο ολοκληρωμένο της. Εκδόθηκε μετά το θάνατό της μαζί με το Αββαείο του Νορθάνγκερ. Για άλλη μια φορά η Jane Austen ξεδιπλώνει μια απελπισμένη ιστορία αγάπης, μέσα από δυσκολίες του κοινωνικού κατεστημένου, οικονομικά εμπόδια και την υπόσχεση ότι ο επιμένων νικά.
Οι χαρακτήρες άρτιοι, καθημερινοί, ξεκάθαροι. Με τις αδυναμίες τους, την κωμικότητά τους. Οι διάλογοι ευφυείς, με την απαραίτητη δόση ειρωνείας. Και η πρωταγωνίστρια για μια ακόμη φορά τραγική.


Η Αν Έλιοτ είναι μια κοπέλα στη δύση της νιότης της. Είναι ήδη 27 ετών! Ανύπαντρη κόρη ενός ξεπεσμένου, ψωροπερήφανου αριστοκράτη. Δεν ταιριάζει με την ηλικία της, με την οικογένειά της, με την εποχή της. Στο παρελθόν παρασύρθηκε από τις συμβουλές μιας αγαπημένης φίλης και απέρριψε ένα νεαρό ναυτικό -τον έρωτα της ζωής της. Η μοίρα και οι επιλογές τους, όμως, θα τους ξαναφέρουν αντιμέτωπους. Πιο ώριμους, υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες και με νέα δεδομένα. Θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία; Οι άντρες ή οι γυναίκες είναι πιο σταθεροί στον έρωτα; Πρέπει να καθοδηγείσαι από ανθρώπους που σε αγαπούν για θέματα που αφορούν αποκλειστικά τη δική σου ζωή και το δικό σου μέλλον; Η Jane Austen μέσα από τα μάτια της Αν Έλιοτ αναρωτιέται για τις δεύτερες ευκαιρίες. Για τα λάθη της νιότης. Για το δικαίωμα της παρέμβασης.



Αγαπημένο.



Men have had every advantage of us in telling their own story. Education has been theirs in so much higher a degree; the pen has been in their hands. I will not allow books to prove anything.”
His cold politeness, his ceremonious grace, were worse than anything.”
She had been forced into prudence in her youth, she learned romance as she grew older: the natural sequel of an unnatural beginning.”

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις