Απλούστατη-γευστική κολοκυθοτυρόπιτα
Τι να κάνω με τη σάρκα που περίσσεψε από τα γεμιστά κολοκυθάκια;
Εχθές έφτιαξα αγαπημένα γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο. Τα λατρεύει ο άντρας μου, τα λατρεύουν τα παιδιά. Κάθε φορά, όμως, ξεμένω με ένα σωρό σάρκα από το άδειασμα των κολοκυθιών που "δεν ξέρω τι να την κάνω". Πλακίτσα! Και βέβαια ξέρω!
Η παρακάτω συνταγή για κολοκυθοτυρόπιτα είναι εγγύηση. Ακόμη και αν δεν προλαβαίνω, φυλάω τη σάρκα στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Πάμε:
Υλικά
φύλλο της επιλογής μας3 αυγα
250γρ φέτα
4 γεμάτες κ.σ. βρώμη
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
λίγη ρίγανη
τη σάρκα από 1,5κιλό κολοκύθια
Εκτέλεση
Περνάμε από χοντρό τρίφτη τη σάρκα από τα κολοκύθια και τη στύβουμε με το χέρι να φύγουν τα πολλά υγρά. Αφήνουμε στο ψυγείο σε σουρωτήρι με δοχείο από κάτω όλη νύχτα να στραγγίξουν. Την επόμενη μέρα στύβουμε πάλι με το χέρι και μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σε βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε το φύλλο της επιλογής μας, τη γέμιση και καλύπτουμε με φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40' περίπου - ανάλογα με το φούρνο μας.
Συνήθως χρησιμοποιώ το φύλλο-μπισκότο (τη συνταγή θα βρείτε εδώ). Αλλά γίνεται εξίσου νόστιμη και με απλό φύλλο κρούστας ή και σφολιάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου