Πάμε να χάσουμε κανα κιλό ανώδυνα;

Τροφές με αρνητικές θερμίδες


Μύθος ή αλήθεια; Οι απόψεις διίστανται... Δεν υπάρχουν τροφές με αρνητικές θερμίδες με την κυριολεκτική έννοια. Είναι αλήθεια, όμως, ότι κάποια τρόφιμα χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο να τα επεξεργαστούμε και να τα αποδομήσουμε. Οπότε από τη μία νιώθουμε "χορτάτοι" για περισσότερη ώρα και από την άλλη "καίμε" περισσότερες θερμίδες για να τις πέψουμε από όσες περιέχουν.
Οπότε κοντά ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα...Μήπως να εντάσσαμε περισσότερες από τις παρακάτω τροφές στη διατροφή μας; Ξέρετε...να προετοιμάσουμε το μεταβολισμό μας για τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες....!


Λαχανικά

Λαχανικά που ανήκουν στην κατηγορία των "αρνητικών θερμίδων" είναι τα: παντζάρια, λάχανο, κουνουπίδι-μπρόκολο, μαρούλι, σπανάκι, ραπανάκια, κολοκυθάκια.

Φρούτα

Αυξήστε την κατανάλωση των παρακάτω: Μήλα, εσπεριδοειδή (και ιδιαίτερα γκρέιπφρουτ - μανταρίνια), λεμόνια, μάνγκο, παπάγια.


Μπαχαρικά και βότανα

Κύμινο, κόλλιανδρο, κανέλα, γαρύφαλλο, γλυκάνισο, πιπέρι καγιέν, άνηθος, μαϊντανός, τζίντζερ

Καθαρή πρωτεΐνη

Αντίστοιχη επίδραση στον οργανισμό μας έχει και η καθαρή πρωτεΐνη, που υπάρχει στο άπαχο κρέας και κυρίως στα πουλερικά. Καταναλώστε λοιπόν φιλέτο κοτόπουλο ή γαλοπούλας και φυσικά αυγά.

Άλλα οφέλη από τις παραπάνω τροφές είναι και τα εξής:
Αυξάνουν τα ποσά ενέργειας. Εξισορροπούν τα επίπεδα γλυκόζης. Ρίχνουν τη χοληστερίνη. Βελτιώνουν την εικόνα του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Βοηθούν στη μείωση του στρες και βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου. Βελτιώνουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού (εφόσον δεν υπάρχει κάποια παθολογική κατάσταση).

Ευχαριστούμε την Κατερίνα για τις πληροφορίες. Το άρθρο έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού τροποποιήσετε τυχόν ειδική διατροφή που ακολουθείτε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις