Πάντα πετυχημένοι κουραμπιέδες

Εύκολη συνταγή για βέβαιη επιτυχία


Πόσο όμορφο είναι να "μυρίζει" το σπίτι Χριστούγεννα;! Είτε είστε, είτε δεν είστε οπαδοί αυτού του γλυκού, η μυρωδιά του γεμίζει το χώρο. Με την παρακάτω συνταγή μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα σερβίρετε τους σπιτικούς σας κουραμπιέδες ή θα τους πάτε δώρο και θα βγείτε ασπροπρόσωποι!



Υλικά

300γρ. βούτυρο γάλακτος
600γρ. αλεύρι
130γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα
1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
1 βανιλίνη
110γρ.ζάχαρη άχνη
30γρ.ρούμι μαύρο η κονιάκ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
αχνη για το πασπαλισμα

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. Όσο περισσότερο το χτυπάμε τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα πάνω σε λαδόκολλα στους 160 για 10'-15' και τα χοντροκόβουμε.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανιλίνη στο χτυπημένο μείγμα βουτύρου/ζάχαρης και στο τέλος προσθέτουμε το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό και αφράτο για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα ανακατεύοντας απαλά. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς σε διάμετρο 3εκ. Πιέζουμε με το δάχτυλό μας ελαφρώς την κορυφή. Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 30 λεπτά περίπου (μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα). Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. Στη συνέχεια τους βουτάμε στην άχνη. Τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα σε σειρά και πασπαλίζουμε με άχνη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία όσες φορές χρειαστεί.


Γιατί απομένουν τόσες μέρες για τα Χριστούγεννα

Συμβουλές

-Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου, τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές.
-Το αφράτεμα του βουτύρου με τη ζάχαρη απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα. Όμως μόλις προστεθεί το αλεύρι, πρέπει το χτύπημα να γίνεται σε χαμηλή ταχύτητα για να μην καταστραφεί η αφράτη υφή που έχει αποκτήσει το μείγμα.
-Στα 30' ακόμα και αν οι κουραμπιέδες σας φαίνονται άψητοι πρέπει να τους βγάλετε. Μην περιμένετε να πάρουν "χρυσαφί" χρώμα, γιατί θα γίνουν σκληροί σαν παξιμάδια.
-Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρούμι με χυμό πορτοκαλιού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις