Το σημερινό doodle της google - The truth is out there

Εξωγήινοι επισκέπτες


Google Doodle : το μήνυμα του Αρεσίμπο

Πάμε για λίγη συνωμοσιολογία;;


Οκ. Μεγάλα ερωτηματικά. Υπάρχει ζωή μετά το θάνατο; Πώς προέκυψε ο κόσμος; Είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν; Οι οπαδοί χωρίζονται σε ομάδες και ο καθένας υποστηρίζει με σθένος περισσότερο, αλλά και κάποια επιχειρήματα την άποψή του. Πάντα με γοήτευε η σκέψη της ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες. Ακόμα περισσότερο η πιθανότητα να μας έχουν επισκεφτεί. Ώσπου, έφτασε στα αυτιά μου η πιθανότητα, να προερχόμαστε από εξωγήινους (θα επανέλθω σε αυτό)! Έκανα ένα ταξίδι αναμνήσεων και βρήκα αποκόμματα από εφημερίδες και περιοδικά (focus, science illustrated κλπ) που είχα κρατήσει κατά την εφηβεία μου και αφορούσαν στην εξωγήινη ζωή. Ανάμεσα στις μαρτυρίες για απαγωγές, και τις αμφίβολης γνησιότητας φωτογραφίες ΑΤΙΑ, ανακάλυψα και μερικά ενδιαφέροντα άρθρα. Ακολουθούν αποχρώσες ενδείξεις ότι προηγμένες μορφές ζωής έχουν επισκεφτεί τον πλανήτη μας στο παρελθόν (για να τον εκμεταλλευτούν, για να τον αποικήσουν, για να του δώσουν απλά ώθηση;):

1.Αγάλματα Μοαϊ στο νησί του Πάσχα.


Αυτά τα τεράστια μονολιθικά αγάλματα (κάποια έχουν ύψος πάνω από 20 μέτρα και ζυγίζουν γύρω στους 100 τόνους) αποτελούν για κάποιους απόδειξη ότι εξωγήινοι μας έχουν επισκεφτεί στο παρελθόν. Οι Ραπα Νουι, δεν φαίνεται να είχαν τα κατάλληλα εργαλεία ή την τεχνογνωσία να δημιοργήσουν αυτά τα τεράστια αγάλματα και θεωρείται αδύνατο να μπορούσαν να τα μεταφέρουν στις θέσεις όπου βρέθηκαν.

2.Γραμμές στην έρημο Νάσκα του Περού.


Πρόκειται για τεράστια γεωγλυφικά που αναπαριστούν απλά γεωμετρικά σχήματα αλλά και μορφές ζώων και είναι ορατά μόνο από ψηλά. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα σε τι χρησίμευαν αυτές οι τεράστιες ζωγραφιές στη γη. Έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες που περιλαμβάνουν θρησκευτικά τελετουργικά, αλλά και την επίσκεψη εξωγήινων όντων.

3.Οι πυραμίδες της Γκίζας.

Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή τους δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη. Η τελειότητα στη μελέτη και η λεπτομέρειά τους δείχνει πολύ προηγμένες αρχιτεκτονικές γνώσεις. Το υλικό οικοδομής τους δεν έχει ξεκάθαρη προέλευση. Και όλα αυτά πλαισιώνονται από το γεγονός ότι είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τη "ζώνη" του αστερισμού του Ωρίωνα... Βούτυρο στο ψωμί των εραστών των ΑΤΙΑ;;

4.Γραπτές και προφορικές παραδόσεις.

Πολλές αναφορές σε παραδόσεις αρχαίων λαών της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας, σύμφωνα με τις οποίες θεοί ήρθαν από τον ουρανό, με άρματα που έβγαζαν φλόγες και έφεραν ζωή και γνώση στη γη. Υπάρχουν πολλά κείμενα, αλλά και προφορικές αναφορές σε τέτοιους θεούς, σε πάμπολλες φυλές που βρίσκονται διασκορπισμένες στον πλανήτη. Ακόμα και ο προφήτης Ιεζεκιήλ περιγράφει ένα τέτοιο όραμα. Θα μπορούσαν όλες αυτές οι περιγραφές να είναι μνήμες των λαών της αρχαιότητας από μία πάλαι ποτέ εξωγήινη επίσκεψη ή/και κυριαρχία;

5.Ο ναός του PumaPunku στη Βολιβία.


Τα χαλάσματα του ναού αυτού βρίσκονται στη δυτική Βολιβία και υπολογίζεται ότι χτίστηκε γύρω στο 500-600 μΧ. Οι λόγοι που οι συνωμοσιολόγοι το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα είναι δύο. Αφενός οι πέτρες στο αρχαίο αυτό μνημείο είναι κομμένες τέλεια, σαν να έχει χρησιμοποιηθεί κάποια προηγμένη τεχνολογία -κάποιοι ισχυρίζονται λέιζερ. Αφετέρου στο ναό αυτό βρέθηκε και ένα πέτρινο πιάτο που πιθανολογείται πως είναι της ίδιας περιόδου και φέρει χαραγμένη γραφή των σουμερίων. Γραφή την οποία δε γνώριζαν οι ιθαγενείς της περιοχής, είναι μεταγενέστερη και μιλάμε για περιοχές που τις χωρίζει αν μη τι άλλο ο Ατλαντικός!!

6.Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων.


Είναι γνωστός ως ο αρχαιότερος αναλογικός υπολογιστής. Και εδώ η φαντασία μπορεί να οργιάσει, καθώς μιλάμε για ένα τεχνούργημα που μάλλον υπολόγιζε με απίστευτη ακρίβεια τις κινήσεις των πλανητών και της σεληνιακές και ηλιακές εκλείψεις. Το έκανε μάλιστα αυτό γύρω στο 150πΧ όταν δεν υπήρχε καν το θεωρητικό υπόβαθρο για κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον το τεχνολογικό. Ο μηχανισμός αποτελείται από διάταξη μπρούτζινων γραναζιών και προφανώς εωκλειόταν σε ξύλινο περίβλημα. Παρ'όλο που νεώτερες μελέτες υποστηρίζουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες θα μπορούσαν ίσως να έχουν τη θεωρητική τουλάχιστον γνώση για μια τέτοια πολύπλοκη κατασκευή, οι οπαδοί των UFO επιμένουν ότι υπήρξε δάκτυλος από κάπου αλλού στο σύμπαν....


Ψάχνοντας και άλλα τέτοια στοιχεία στο ίντερνετ, βρήκα διάφορες απεικονίσεις ΑΤΙΑ σε τοιχογραφίες, πίνακες, ιερογλυφικά κλπ. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι πρόκειται για αναπαραστάσεις υπαρκτών αντικειμένων και όχι για δημιουργήματα της φαντασίας του εκάστοτε καλλιτέχνη. Ανάμεσα στα τόσα άρθρα που διάβασα, βρήκα πολύ ενδιαφέρον και αυτό (που ουσιαστικά καταρρίπτει όλα τα παραπάνω ή τέλος πάντων τονίζει από πού μπάζουν!).




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις