Πώς να έχετε λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα τους χειμωνιάτικους μήνες

Το δέρμα χρειάζεται φροντίδα και το χειμώνα


Το κρύο και ο αέρας ταλαιπωρούν δέρμα και μαλλιά και δημιουργούν κοκκινίλες και ξηρότητα. Ακολουθώντας μερικά βασικά βήματα φροντίδας μπορούμε να έχουμε λαμπερή, υγιή όψη και το χειμώνα.



Αντηλιακή προστασία και ενυδάτωση

Η αντηλιακή κρέμα είναι σημαντική και το χειμώνα. Συνηθίζετε να απλώνετε μια κρέμα με χαμηλότερο δείκτη προστασίας από αυτή που χρησιμοποιείτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό θα καθυστερήσει πανάδες και άλλα σημάδια γήρατος. Επίσης η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική. Ίσως πιο σημαντική από ό,τι το καλοκαίρι. Οπότε προσπαθήστε να μην ξεχνάτε την ενυδατική σας πρωί-βράδυ.
Το ίδιο ισχύει και για το σώμα. Μία ενυδατική λοσιόν μετά το μπάνιο ή και απλό βούτυρο καρύδας, μπορούν να κρατήσουν το σώμα μας ενυδατωμένο. Επιμένετε στα χέρια που καθώς είναι περισσότερες ώρες εκτεθειμένα στο κρύο και τον αέρα, υποφέρουν περισσότερο. Καλό είναι να επιλέγετε ενυδατικά προϊόντα που δεν έχουν βάση το πετρέλαιο, καθώς αυτά τείνουν να ξεραίνουν το δέρμα όταν εκτίθενται στο κρύο.

Κάλυψη σώματος

Καλό είναι να προστατεύουμε το δέρμα μας από σκασίματα και ξηρότητα καλύπτοντας το. Κασκόλ και γάντια μπορούν να προστατεύσουν τις ευαίσθητες περιοχές του λαιμού και των χεριών.

Θερμοκρασία νερού

Μην επιλέγετε ακραίες θερμοκρασίες νερού κατά τη διάρκεια του ντους ή των δουλειών του σπιτιού. Καλό είναι το νερό να είναι χλιαρό προς ζεστό. Αν επιλέγετε να κάνετε σκωτσέζικο ντους (πολύ καυτό αρχικά και πολύ κρύο στη συνέχεια), αραιώστε τα σε 1-2 την εβδομάδα. Έτσι το δέρμα ταλαιπωρείται λίγοτερο.

Ενυδάτωση τη νύχτα

Τη νύχτα είναι η πιο σημαντική ενυδάτωση. Απλώστε μια κρέμα νύχτας μετά από καλό καθαρισμό του δέρματος. Η ενυδάτωση πελμάτων και χεριών, καθώς και των χειλιών είναι πιο αποτελεσματική τη νύχτα που τα κύτταρα ανανεώνονται και ο οργανισμός χαλαρώνει.
winter beauty

Απολέπιση

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προτιμάμε πιο ήπια απολεπιστικά. Επίσης αραιώνουμε την απολέπιση σε μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά στις δέκα μέρες. Εξακολουθεί να είναι σημαντική, αφού απομακρύνεται το ξεραμένο-ταλαιπωρημένο δέρμα, αλλά δε θέλουμε υπερβολές. Την απολέπιση καλό είναι να ακολουθεί μια τονωτική λοσιόν ή και ξύδι. Πάντοτε ολοκληρώνουμε την περιποίηση με ένα καλό στρώμα κρέμας προσώπου, χεριών ή σώματος.

Νερό και ύπνος

Αυτά τα δύο είναι απαραίτητα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Και βελτιώνουν όχι μόνο την εικόνα μας, αλλά και την υγεία μας. Δεν ξεχνάμε να πίνουμε τις απαραίτητες ποσότητες νερού και φυσικά φροντίζουμε να κοιμόμαστε επαρκώς σε διάρκεια και κυρίως σε ποιότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις