Συνταγή για φύλλο

Εύκολο φύλλο με υφή μπισκότου



Υλικά:

4 ½ φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι νερό
1 φλ. Λάδι (προτιμώ ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση)
Λίγο αλάτι και πιπέρι





Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε το λάδι με το νερό χωρίς να βράσουν. Ρίχνουμε το ζεστό μίγμα νερού λαδιού μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με το χέρι ή και με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Το αφήνουμε 30’ να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια το χωρίζουμε σε δύο άνισα μέρη. Ανοίγουμε το μεγαλύτερο με πλάστη (ανοίγει και με το χέρι – ακόμα κι αν κάνει τρύπες το ξανακολλάτε και ξαναανοίγετε είναι πραγματικά εύκολο στα όρια του διασκεδαστικού!) το οποίο θα μπει στη βάση του ταψιού. Βάζουμε τη γέμιση και στη συνέχεια ανοίγουμε το μικρότερο κομμάτι που τοποθετούμε από πάνω και διπλώνουμε με το αποκάτω για να κλείσει η πίτα μας. Προτού ψήσουμε χαράζουμε με μαχαίρι. Το αποτέλεσμα έχει υφή μπισκότου και είναι ακαταμάχητο.
Μπορείτε ακόμα να το χωρίσετε σε μικρές μερίδες και να τις στρίψετε γεμίζοντας με τυρί. Φυλάσσεται και στην κατάψυξη!

Καλή επιτυχία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις