Κοτοπουλο με πενες

"Γρήγορη μαγειρική"

Γυρίζετε από τη δουλειά και δεν έχετε μαγειρέψει τίποτα. Πρέπει να κάνετε κάτι γρήγορο (αλλά και νόστιμο). Αυτή η συνταγή είναι πολύ απλή, τίποτα το ιδιαίτερο κ με λίγα υλικά, θα σας αρέσει όμως πολύ όταν δείτε ότι θα έχετε στρωμένο τραπέζι σε 20 λεπτά.


Υλικά (για 4 άτομα):

1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
500 γρ πένες
κρασί άσπρο (σχεδόν ένα ποτήρι)
κάρυ (περίπου μια κουταλιά της σούπας)
100 γρ τυρί κίτρινο τριμμένο (της αρέσκείας σας)

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κομματάκια το κοτόπουλο. Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο στο τηγάνι, και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κοτόπουλο για λίγα λεπτά να πάρει χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας κάρυ και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει καλό χρώμα το κοτόπουλο "σβήνουμε" με άσπρο κρασί, καπακώνουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα βράζουμε τις πένες. Μόλις πιει το κοτόπουλο το ζουμί του και βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί καλά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το κοτόπουλο με το λίγο ζουμάκι που έχει μείνει στην κατσαρόλα με τις πένες. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε να λιώσει. Σερβίρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις