Φενγκ σουι: Το τσι

Η ενέργεια της ζωής


Για το φενγκ σούι τα πάντα είναι ενέργεια. Μια ενέργεια σε μόνιμη κίνηση που ονομάζεται τσι. Το τσι έχει τρεις βασικές εκφάνσεις:
την ενέργεια που έρχεται από τον ουρανό (ήλιος, φεγγάρι, άστρα, πλανήτες, καιρός), την ενέργεια που προέρχεται από τη γη (μορφολογία εδάφους, υδάτινοι παράγοντες, κτίρια) και την ενέργεια που προέχεται από τον άνθρωπο (αυτό που λέμε αύρα). Η ανθρώπινη ενέργεια για τον καθένα μας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη χρονιά που γεννιόμαστε.

Σε δεύτερο επίπεδο το τσι διαχωρίζεται σε θετική ενέργεια και αρνητική ενέργεια. Και πρόκειται για ερεθίσματα που προσλαμβάνουμε με τις αισθήσεις μας.
  • Οπτική θετική ενέργεια: οτιδήποτε ευχαριστεί και χαλαρώνει το μάτι (κάτι που για τον καθένα είναι διαφορετικό. Προσωπικά παραδείγματα: ένα όμορφο λουλούδι, η θάλασσα, ένα νεοκλασικό κτίριο)
  • Οπτική αρνητική ενέργεια: Ε, το ακριβώς αντίθετο. Κάτι που κουράζει το μάτι ή το απωθεί (προσωπικά παραδείγματα: σκουπίδια, παρατημένοι κήποι, τσιμεντένια κτίρια χωρίς ίχνος φύσης, κάποιο νεκροταφείο)
  • Γευστική θετική ενέργεια: Ναι, ναι και να απολαμβάνει ο ουρανίσκος είναι καλό φενγκ σούι (προσωπικά παραδείγματα: καφές, σοκολάτα, μακαρόνια)
  • Γευστική αρνητική ενέργεια: νομίζω είναι κατανοητό!
  • Και φυσικά έχουμε τη θετική/αρνητική ενέργεια μέσω όσφρησης και μέσω αφής.


Μια ξεχωριστή πολύ κακή για το φενγκ σούι ενέργεια είναι αυτή που ονομάζεται δηλητηριώδες βέλος ή ανάσα θανάτου. Και είναι οτιδήποτε μας διαπερνά σε ευθεία γραμμή. Ένα μακρύς ίσιος δρόμος που καταλήγει στο σπίτι μας, μια πόρτα και ένα παράθυρο σε ευθεία (όταν εμείς στεκόμαστε ανάμεσα), ένα μυτερό αντικείμενο που μας δείχνει κλπ.

Το τσι αγαπάει την ομαλότητα, την κυρτότητα, την ηρεμία. Οι πολύ ίσιες γραμμές το επιταχύνουν ανεπιθύμητα, οι γωνίες το αποπροσανατολίζουν. Μπορείτε να φανταστείτε το τσι σαν ένα αιωρούμενο υγρό. Δε θέλουμε να λιμνάσει, δε θέλουμε να γίνει ορμητικό!
Σε επόμενη ανάρτηση θα σας πω για τα πέντε στοιχεία που χρησιμοποιούνται για να κάνουν παραγωγικό το τσι στο χώρο μας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για καλύτερη υγεία, καλύτερες σχέσεις και ευμάρεια.
Αν λοιπόν πιστεύετε ότι υπάρχει η μοίρα (που όμως μπορεί να επηρρεαστεί) και κάποια ανώτερη δύναμη, αν είστε πρόθυμοι να δοκιμάσετε εναλλακτικές θεραπείες, αν πιστεύετε στην αλληλεπίδραση των πάντων και αν θεωρείτε ότι η αρμονία και η ισορροπία είναι απαραίτητα στη ζωή μας...τότε είστε έτοιμοι να αρχίσετε να εφαρμόζετε το φενγκ σούι!
Συνεχίζεται...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις