Βουτηματα!

Κρασοκούλουρα

Άλλη μια εύκολη συνταγή. Μπορεί να φτιαχτεί και με χυμό πορτοκαλιού αντί για κρασί (αλλά τότε πείτε τα απλώς κουλουράκια!!)

Υλικά για 2 λαμαρίνες:

  
  1 ποτήρι λάδι
  1 ποτήρι κρασί
  ½ ποτήρι ζάχαρη
  1 κ.γλ. σόδα (γεμάτο)
  2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  1 βανιλίνη
  4 κ.σούπας κανέλα
  1 kg αλεύρι ή όσο πάρει
  Σουσάμι (προαιρετικά)



Εκτέλεση

Χτυπάμε πρώτα το λάδι με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά και μετά με το χέρι προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνοντας έως ότου γίνει μια εύπλαστη ζύμη για κουλουράκια. Τα κάνουμε «μακαρόνια» (2 φορές πιο χοντρά απ’του παστίτσιου) και τους δίνουμε σχήμα (αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη). Βάζουμε σε λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.

Απολαύστε για πρωινό..., σνακ..., με τον καφέ...!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις