Γλυκος πειρασμος!

Συνταγή για τρουφάκια


Μια πανεύκολη συνταγή με πολύ οικονομικά υλικά. Τα έφτιαξα για να κεράσει ο άντρας μου στη γιορτή του και κανείς δεν πίστευε ότι ήταν σπιτικά! Δοκιμάστε τα, αξίζει τον κόπο.



Υλικά για 40 κομμάτια με διάμετρο περίπου 3εκ.

400 γρ κουβερτούρα (χρησιμοποιώ 3 διαφορετικές: μαύρη, γάλακτος και λευκή)

360 γρ κρέμα γάλακτος

100 γρ βούτυρο

2 κουτ της σούπας ζάχαρη άχνη

1 πακέτο πτι μπερ

1 κουτ της σούπας κονιάκ, λικέρ, ρούμι (χρησιμοποιώ μαύρο HavanaClub)

τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη



Εκτέλεση

Σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα,το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Όταν λιώσει αποσύρουμε απ’το μάτι και προσθέτουμε τα μπισκότα που έχουμε ήδη τρίψει στο μούλτι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα να κρυώσει σε μπολ για λίγο στο ψυγείο για να πλάθεται εύκολα. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε την τρούφα και κυλάμε μέσα τα τρουφάκια για να κολλήσει επάνω τους.
Τα τοποθετώ σε χάρτινες θήκες για μπουκίτσες.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια

  1. μπορώ να φάω έναν κουβά απο αυτά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3 διαφορετικές σοκολάτες!!!!! Αυτό το Σαββατοκύριακο θα φτιάξω τρουφάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις