Ευκολη Μαρμελαδα

Μαρμελάδα μήλου

Τώρα που τα μήλα πλησιάζουν προς το τέλος τους, είναι ακόμα πιο εύκολο να την πατήσουμε και να αγοράσουμε άνοστα ή μήλα με πολύ μαλακή σάρκα (προτιμώ τα σκληρά, αλλά γούστα είναι αυτά!) Τις προάλλες, λοιπόν, ξέμεινα με κανα κιλό μήλα που δεν τα έτρωγε κανείς. Ευκαιρία για πειράματα, λοιπόν!! Και «πειράζοντας» συνταγές μαρμελάδας, κατέληξα σε αυτή. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά δροσερό και είναι πανεύκολη!



Υλικά:

700γρ καθαρισμένα μήλα (τα ραντίζουμε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν)
1 ξυλαράκι κανέλας
2 ½ φλ ζάχαρη
Χυμό από ½ λεμόνι
1 μικρό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Περνάμε τα μήλα από χοντρό τρίφτη (το αποτέλεσμα πρέπει να είναι 3 φλυτζάνια). Καθαρίζουμε το πορτοκάλι, αφαιρώντας και τη λευκή μεμβράνη που το περιβάλλει, και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε σκεύος και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να δέσει η μαρμελάδα. (Για να καταλάβουμε αν η μαρμελάδα έχει δέσει, μεταφέρουμε μια κουταλιά σε πιάτο και τη χωρίζουμε στα δύο με το κουτάλι. Αν τα δύο μέρη σταθούν και δεν ενωθούν ξανά, είναι έτοιμη!)

Καλή απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις