Φενγκ σούι: Ψυχολογία

Ζητήματα προσωπικότητας.

Τώρα λοιπόν που ξέρουμε τον προσωπικό μας αριθμό (αν όχι, ρίξτε μια ματιά εδώ) και το στοιχείο που του αντιστοιχεί (για δείτε εδώ) πάμε να δούμε τι τύπος ανθρώπου λένε οι αρχαίοι κινέζοι ότι είμαστε.


Τύπος 1 (νερό) : Είναι άνθρωποι χαλαροί. Προσαρμόζονται εύκολα. Έχουν επικοινωνιακά ταλέντα και ευχάριστες προσωπικότητες. Τους αρέσουν τα ταξίδια. Μπορούν εύκολα να αντεπεξέλθουν στα δύσκολα αν και πάντοτε προτιμούν την ηρεμία. Σκέφτονται πολύ κι αν το παρακάνουν, παρουσιάζουν συχνά θλίψη και κατάθλιψη.

Τύπος 2 (γη) : Γενικά πρόκειται για παραδοσιακούς ανθρώπους. Είναι συντηρητικοί και ζυγίζουν τα πράγματα προτού πάρουν αποφάσεις. Οι "γήινοι" άνθρωποι είναι οι πιο πιστοί. Όσοι έχουν τον αριθμό 2 είναι η σκληρή γη. Σαν βράχοι. Είναι ισχυρογνώμονες, αμετακίνητοι. Το μεγαλύτερο ελάττωμά τους είναι η ξεροκεφαλιά. Ή θα γίνετε οι καλύτεροι φίλοι ή οι μεγαλύτεροι εχθροί.

Τύπος 3 (ξύλο) : Είναι έντονες προσωπικότητες με χιούμορ, πολλά ενδιαφέροντα και φίλους. Είναι αποφασιστικοί και επίμονοι και ζουν τη ζωή στο έπακρο. Τους αρέσει να φαίνονται και να ξεχωρίζουν. Πολλές φορές αλλάζουν επαγγέλματα, γιατί είναι παρορμητικοί και βαριούνται εύκολα.

Τύπος 4 (ξύλο) : Πρόκειται για πιο ήπιους χαρακτήρες από τους "3". Είναι περισσότερο διστακτικοί και ευέλικτοι. Ξέρουν πότε πρέπει να υποχωρήσουν. Έχουν κι αυτοί πολλά ενδιαφέροντα και φίλους και είναι ρομαντικοί και κοινωνικοί. Είναι όμως κυκλοθυμικοί και πολλές φορές συμφεροντολόγοι.

Τύπος 6 (μέταλλο) : Είναι αυστηροί και ισχυρογνώμονες. Τους αρέσουν οι κανόνες και η επιβολή τους. Έχουν μια πειθαρχία και τελειομανία και είναι προσηλωμένοι στους στόχους τους. Όπως και με τους τύπους 2 και 3, δεν είναι εύκολο να κάνεις παρέα μαζί τους γι'αυτό και πολλές φορές πάσχουν από μοναξιά. Είναι πολύ περήφανοι.

Τύπος 7 (μέταλλο) : Ιδιαίτερες προσωπικότητες. Μυστικοπαθείς και μυστήριοι και συνήθως όμορφοι στην όψη. Είναι εξαιρετικά ενθουσιώδης και η ψυχή της παρέας, αλλά τα λόγια τους είναι συχνά διφορούμενα και δεν ξέρεις αν πρέπει να κολακευτείς ή να θιχτείς. Συνήθως η ζωή τους είναι περιπετειώδης.

Τύπος 8 (γη) : Μοιάζουν με το αφράτο χώμα. Είναι φροντιστές. Προσγειωμένοι και καλόψυχοι. Ταιριάζουν με τους περισσότερους ανθρώπους. Είναι διαβασμένοι και σταθεροί στις αξίες τους. Είναι οι καλύτεροι στη διαχείριση των οικονομικών. Ελάττωμά τους η υπερ-ευαισθησία τους και η τάση τους για δραματοποίηση.

Τύπος 9 (φωτιά) : Έχουν ζεστή καρδιά και πολλή ενέργεια και στοργή. Έχουν πάθος, πνευματικότητα και κοφτερό μυαλό. Είναι χαρούμενες προσωπικότητες. Γεμάτοι αυθορμητισμό. Αναζητούν την προβολή και το σεβασμό. Ελάττωμά τους τα ευαίσθητα νεύρα τους.


Λοιπόν; Συμφωνείτε;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις