Σαρακοστη...η περιοδος του χαλβα

Σιμιγδαλένιος χαλβάς λαδιού


Υλικά:

2 φλ. Σιμιγδάλι χονδρό
½  φλ ελαιόλαδο
½  φλ ηλιέλαιο
1+3/4 φλ ζάχαρη
3 φλ νερό
2 κ.σούπας μέλι
1 ξυλαράκι κανέλα
3-4 καρφάκια γαρύφαλλο
1 φλουδα λεμονιου
Κανέλα για το γαρνίρισμα



Εκτέλεση:
Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά για 5’ και αφαιρούμε τα μυρωδικά.
Σε φαρδιά κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι στο ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, εως ότου γίνει καστανό. Κατεβάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι (που πρέπει να είναι καυτό). Το ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει το σιρόπι. Όταν το πιει το κατεβάζουμε από το μάτι και το σκεπάζουμε με πετσέτα για 5’. Το τοποθετούμε σε φόρμα. Μπορούμε να προσθέσουμε κανέλα στο σερβίρισμα.

Μπορείτε να προσθέσετε και κομμάτια ξηρών καρπών (καρύδι, αμύγδαλο, σταφίδα). Τα ρίχνετε στο σιμιγδάλι όταν ξανθύνει και ανακατεύετε μαζί με αυτά μέχρι να γίνει καστανό.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις