Κυριακη! Ας φτιαξουμε κεικ.

Πανεύκολο κέικ «ζέβρα»


Θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο, νόστιμο, ζουμερό, δίχρωμο κέικ με χρόνο προετοιμασίας μόλις 30’; Τέλεια! Ακολουθεί συνταγή με λαχταριστό αποτέλεσμα.




Υλικά:

180γρ βουτυρο

230 γρ ζάχαρη

3 αυγά

280γρ αλευρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. μπείκιν πάουντερ

1 βανίλια

190 ml γάλα φρέσκο

30-50γρ κακάο



Εκτέλεση:

Χτυπάμε σε μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 15’ να αφρατέψουν καλά (είναι το μόνο μυστικό επιτυχίας). Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια με το μίγμα, με κουτάλι. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε βουτυρωμένη-αλευρωμένη φόρμα μεταφέρουμε την ποσότητα μίγματος που θέλουμε να παραμείνει «λευκή» (επειδή στο σπίτι είμαστε λάτρεις της σοκολάτας βάζω το ¼). Στο μίγμα που έχει παραμείνει στο μπολ προσθέτουμε το κακάο (αν μιλάμε για το μισό 30γρ, αλλιώς αυξάνετε αναλογικά τα γραμμάρια) και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και το «μαύρο» μίγμα στη φόρμα. (Αν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε έτσι και το κέικ που θα ψηθεί θα είναι στην κορυφή άσπρο και στη βάση μαύρο. Μπορείτε επίσης να έχετε τα δύο μίγματα σε δύο μπολ και να τα ρίχνετε εναλλάξ στη φόρμα. Εγώ ανακατεύω με σπάτουλα σιλικόνης οπότε δημιουργείται ένα «αφηρημένο» αποτέλεσμα)

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για καμια ώρα ανάλογα με το φούρνο (κάνουμε τη δοκιμή με το μαχαίρι στα 45’ και πορευόμαστε αναλόγως!) Όταν είναι έτοιμο, βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10' στη φόρμα και μετά ξεφορμάρετε.

Προαιρετικό μυστικό επιτυχίας... ενώ το ετοιμάζετε ακούτε αυτό και αν θέλετε σιγοτραγουδάτε! 😀

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις