Ζητηματα οσφρησης



"Αρωματικές" συμβουλές!



Φανταστείτε σκηνικό. Μαγειρεύετε μπρόκολο για τα παιδιά σας ή για τη νέα δίαιτα που ξεκινήσατε τη Δευτέρα. Μόλις έχετε τελειώσει, όταν χτυπάει το τηλέφωνο. Είναι η κολλητή σας που σας ενημερώνει ότι είναι καθοδόν για καφεδάκι... Οκ. Κολλητή σας είναι. Δε θα σας παρεξηγήσει για το μπρόκολο που μυρίζει όλο το σπίτι...αλλά αν μπορείτε να το αποφύγετε....Γιατί να μην το κάνετε;;

Ας δούμε μερικές συμβουλές που έχουν να κάνουν με μυρωδιές:

α. Γρήγορο φρεσκάρισμα του χώρου: σε ένα ψεκαστικό δοχείο αραιώνετε το αγαπημένο σας μαλακτικό ρούχων σε αναλογία 1:2 με νερό. Με αυτό ψεκάζετε τις κουρτίνες σας.

β. Μαγειρική σόδα. – Ρίχνετε μικρή ποσότητα σε παντόφλες ή παπούτσια και τα αερίζετε για κανα 8ωρο. Στη συνέχεια τινάζετε και ρουφάτε τα υπολείματα σόδας με την ηλεκτρική σκούπα ή πλένετε στο πλυντήριο ρούχων, αν γίνεται. –Αρωματισμός του μπάνιου: βάζετε σε άνοιχτό δοχείο λίγη σόδα και κάποιο αποξηραμένο αρωματικό της επιλογής σας. (Εγώ χρησιμοποιώ είτε αρωματικά ποτ πουρί, είτε τα ειδικά αρωματικά για τασάκια).

γ. Καλαθάκι τουαλέτας. Κολλήστε στο καπάκι ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με αρωματικό έλαιο. Ανανεώστε μία φορά στις 10 μέρες.

δ. Ντουλάπια-ντουλάπες που μυρίζουν υγρασία. Τοποθετείστε μέσα κιμωλίες σε τούλινα σακουλάκια. 3-4 σε κάθε ντουλάπι είναι αρκετές. Όταν το δοκιμάσετε για πρώτη φορά, θα δείτε αποτέλεσμα σε καμία 7μάδα. Ανανεώστε όταν η κιμωλία μαλακώσει.

Τώρα στην περίπτωση του μπρόκολου που λέγαμε στην αρχή...Η πρόληψη είναι το πάν! Βάλτε ένα βαμβάκι με ξύδι στη βαλβίδα της χύτρας ή στην οπή διαφυγής του ατμού στο καπάκι της κατσαρόλας. Θα μετριάσει αρκετά τη χαρακτηριστική οσμή! 😼😼

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις