Το αλλο κεικ
Κέικ απλό με νιφάδες σοκολάτας
Σήμερα που θα φτιάξετε κέικ, μην το φτιάξετε με το γνωστό τρόπο, όπως το κάνετε συνήθως. Ακολουθήστε αυτή την εύκολη παραλλαγή -έτσι για δοκιμή. Ακολουθείς τα ίδια βήματα, με το παραδοσιακό κέικ, απλά αντικαθιστάς ένα δύο υλικά. Δε θα μείνει κολυμπηθρόξυλο, σας το λέω!!!
Υλικά:
3/4 κούπα λάδι (ηλιέλαιο)
2 κούπες ζάχαρη
3 αυγά
1 κούπα στυμμένο χυμό πορτοκαλιού
1 baking powder
500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ή 2 βανίλιες
1 σακουλάκι νιφάδες κουβερτούρα ( προαιρετικά )
Για το πασπάλισμα:
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη και το λάδι. Ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το χυμό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύοντας ρίχνουμε το baking powder, τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι. Αν επιθυμούμε βάζουμε και τις νιφάδες σοκολάτας (βάλτε τες, γίνεται τέλειο) και ανακατεύουμε το μείγμα με κουτάλι. αφού λαδώσουμε και αλευρώσουμε τη φόρμα μας ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 60 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Tips
Χρησιμοποιήστε την ίδια κούπα για να μετρήσετε τις δόσεις από τα υλικά
Μην ξεχνάτε, δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν να είναι (σχεδόν) έτοιμο για να μην ξεφουσκώσει.
Χρησιμοποιήστε νιφάδες και όχι σταγόνες κουβερτούρας. Οι σταγόνες είναι βαριές και κολλάνε στον πάτο του μίγματος.
3/4 κούπα λάδι (ηλιέλαιο)
2 κούπες ζάχαρη
3 αυγά
1 κούπα στυμμένο χυμό πορτοκαλιού
1 baking powder
500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ή 2 βανίλιες
1 σακουλάκι νιφάδες κουβερτούρα ( προαιρετικά )
Για το πασπάλισμα:
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη και το λάδι. Ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το χυμό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύοντας ρίχνουμε το baking powder, τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι. Αν επιθυμούμε βάζουμε και τις νιφάδες σοκολάτας (βάλτε τες, γίνεται τέλειο) και ανακατεύουμε το μείγμα με κουτάλι. αφού λαδώσουμε και αλευρώσουμε τη φόρμα μας ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 60 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Tips
Χρησιμοποιήστε την ίδια κούπα για να μετρήσετε τις δόσεις από τα υλικά
Μην ξεχνάτε, δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν να είναι (σχεδόν) έτοιμο για να μην ξεφουσκώσει.
Χρησιμοποιήστε νιφάδες και όχι σταγόνες κουβερτούρας. Οι σταγόνες είναι βαριές και κολλάνε στον πάτο του μίγματος.
Το δοκίμασα... Πολύ καλό! Πραγματικά!
ΑπάντησηΔιαγραφή