Κιμας για μακαρονια στη χυτρα

Η απλούστερη και νοστιμότερη συνταγή


Ναι, ναι καινούριες νοικοκυρές εκεί έξω. Ο κιμάς είναι απλή υπόθεση! Και με τη συνταγή που ακολουθεί θα σας πετυχαίνει πάντα!!


Υλικά για 4 μερίδες:


250γρ κιμάς της αρεσκείας σας *
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 ντοματάκι
1/2 ξυλαράκι κανέλα **
αλατοπίπερο
λάδι για το τριγάρισμα
βασιλικός **
1 κούπα ελληνικού καφέ κόκκινο κρασί




Εκτέλεση:

Βάζουμε στη χύτρα λάδι τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο. Ανάβουμε το μάτι στη μισή του δύναμη και προσθέτουμε τον κιμά και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο (τα προσθέτω πριν κάψει το λάδι ώστε να απορροφήσουν και λίγο, αφού χρησιμοποιώ ελάχιστη ποσότητα). Ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσουν στον πάτο και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ντοματάκι, την κανέλα, το βασιλικό και αλατοπίπερο όσο θέλουμε. Συμπληρώνουμε νερό (να φτάσει λίγο πιο πάνω από τον κιμά) και κλείνουμε τη χύτρα. Ανεβάζουμε το μάτι στο τέρμα, μέχρι να σφυρίξει η χύτρα και μετά το ξανακατεβάζουμε στο μισό και βράζουμε για 15'-20'. Ανοίγουμε τη χύτρα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα και να ρουφήξει τα τελευταία υγρά (σε αυτό το σημείο, αφαιρώ την κανέλα, αλλά μπορείτε και να την αφήσετε για πιο έντονη γεύση).

Έτοιμος να συνοδεύσει τα ζυμαρικά σας!


* Εγώ γενικά προτιμώ ανάμικτο μοσχαρίσιο-χοιρινό
** Προαιρετικά υλικά. Μπορείτε να βάλετε μόνο το ένα από τα δύο ή να αντικαταστήσετε την κανέλα με μοσχοκάρυδο. Επειδή στο σπίτι είμαστε "φίλοι" του βασιλικού, βάζω σίγουρα 1 κουτ της σούπας, αλλά αυτό είναι δική σας επιλογή!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις