Ηρθε η Ανοιξη! Ας γινουμε ομορφες

Καθαρισμός προσώπου


Τώρα που φεύγει και ο Μάρτης, που και νάζια έκανε και έκλαψε και γέλασε, ελπίζουμε πως ο καιρός θα ανοίξει και θα αρχίσουν οι ζέστες. Είναι, λοιπόν, από τις τελευταίες ευκαιρίες που έχουμε για ένα καθαρισμό προσώπου πριν μας βρει το καλοκαίρι. Και μπορούμε να κάνουμε έναν καθαρισμό στο σπίτι (κάτι που εφαρμόζω μία φορά το 3μηνο).

Θα χρειαστείτε ένα κατσαρολάκι με νερό, μια πετσέτα, βαμβάκι, λοσιόν καθαρισμού, πίλινγκ προσώπου (προαιρετικά), ξύδι και την κρέμα ημέρας σας.

Διαδικασία: Κάνετε τον καθημερινό καθαρισμό σας με ντεμακιγιάζ ή σαπούνι προσώπου, αλλά δεν εφαρμόζετε λοσιόν, ή κρέμα ημέρας, ή όποιο άλλο προϊόν συνηθίζετε. Φέρνετε το νερό σε βρασμό και κλείνετε το μάτι της κουζίνας. Τοποθετείτε το πρόσωπό σας πάνω από τον ατμό σε απόσταση που να σας ζεσταίνει (χωρίς να καίγεστε) και καλύπτετε με την πετσέτα (σαν κουκούλα) ώστε να «παγιδεύσετε» όσο το δυνατόν περισσότερο ατμό (εγώ προσθέτω και 2-3 σταγόνες ευκάλυπτου, για τα ιγμόρια). Μένετε εκεί για 5’ (τα μάτια κλειστά και αναπνέετε αργά από τη μύτη – βοηθάει και στη χαλάρωση). Στη συνέχεια, αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε πίλινγκ, το εφαρμόζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του, αν όχι, πλένεστε με το σαπούνι προσώπου. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το βραστό νερό και μετά το 5λεπτο, εφαρμόζετε λοσιόν καθαρισμού με βαμβάκι. Στο τέλος, βρέχετε λίγο βαμβάκι με ξύδι και περνάτε το πρόσωπό σας. (Δεν πιέζουμε πόρους κλπ, αν δεν είμαστε επαγγελματίες!!) Αφήνετε το πρόσωπό σας έτσι για κανα τέταρτο. Τελειώνετε με τη συνηθισμένη ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείτε (κρέμα ημέρας, αντηλιακή κλπ).

Το πρόσωπό σας θα αναπνεύσει, θα δέχεται τα προϊόντα ομορφιάς και προστασίας πολύ πιο αποτελεσματικά.

Μην ξεχάσετε να φορέσετε και ένα φωτεινό χαμόγελο. Η πραγματική ομορφιά κρύβεται μέσα μας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις