Τα γιουβαρλάκια αλλιώς!

Γιουβαρλάκια με μαρούλι αυγολέμονο


Υλικά (4 μερίδες):

500γρ κιμάς
¼ φλ ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Άνιθο
Δυοσμο
Αλάτι-πιπέρι
Λάδι
2 μαρούλια

Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
Λεμόνι


Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια εκτός από τα μαρούλια και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
Στη χύτρα τοποθετούμε στον πάτο τα μαρούλια χοντροκομμένα και τα ραντίζουμε με λάδι και λίγο αλατοπίπερο. Τοποθετούμε από πάνω τα πλασμένα γιουβαρλάκια και 2 φλ. Νερό και κλείνουμε τη χύτρα. Βράζουμε για 10’ αφού σφυρίξει και μετά κλείνουμε το μάτι. Ανοίγουμε το καπάκι αφού περάσουν άλλα 10’. Κάνουμε το αυγολέμονο και ... σερβίρουμε!


Νόστιμοοο!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις