Τα γιουβαρλάκια αλλιώς!
Γιουβαρλάκια με μαρούλι αυγολέμονο
Υλικά (4 μερίδες):
¼ φλ ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Άνιθο
Δυοσμο
Αλάτι-πιπέρι
Λάδι
2 μαρούλια
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
Λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια
εκτός από τα μαρούλια και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
Στη χύτρα τοποθετούμε στον πάτο τα μαρούλια χοντροκομμένα
και τα ραντίζουμε με λάδι και λίγο αλατοπίπερο. Τοποθετούμε από πάνω τα
πλασμένα γιουβαρλάκια και 2 φλ. Νερό και κλείνουμε τη χύτρα. Βράζουμε για 10’
αφού σφυρίξει και μετά κλείνουμε το μάτι. Ανοίγουμε το καπάκι αφού περάσουν
άλλα 10’. Κάνουμε το αυγολέμονο και ... σερβίρουμε!
Νόστιμοοο!
Κ πώς κάνουμε το αυγολέμονο;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για το σχόλιό σου. Πολύ εύλογη η απορία σου (και πολύ καλή πάσα!). Δώσε μου λίγο χρόνο να ετοιμάσω τη σχετική ανάρτηση!
ΔιαγραφήΣυνταγή για αυγολέμονο: http://pinezes.blogspot.gr/2017/06/blog-post_2.html
Διαγραφή