Τα γιουβαρλάκια αλλιώς!

Γιουβαρλάκια με μαρούλι αυγολέμονο


Υλικά (4 μερίδες):

500γρ κιμάς
¼ φλ ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Άνιθο
Δυοσμο
Αλάτι-πιπέρι
Λάδι
2 μαρούλια

Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
Λεμόνι


Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια εκτός από τα μαρούλια και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
Στη χύτρα τοποθετούμε στον πάτο τα μαρούλια χοντροκομμένα και τα ραντίζουμε με λάδι και λίγο αλατοπίπερο. Τοποθετούμε από πάνω τα πλασμένα γιουβαρλάκια και 2 φλ. Νερό και κλείνουμε τη χύτρα. Βράζουμε για 10’ αφού σφυρίξει και μετά κλείνουμε το μάτι. Ανοίγουμε το καπάκι αφού περάσουν άλλα 10’. Κάνουμε το αυγολέμονο και ... σερβίρουμε!


Νόστιμοοο!

Σχόλια

  1. Κ πώς κάνουμε το αυγολέμονο;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για το σχόλιό σου. Πολύ εύλογη η απορία σου (και πολύ καλή πάσα!). Δώσε μου λίγο χρόνο να ετοιμάσω τη σχετική ανάρτηση!

      Διαγραφή
    2. Συνταγή για αυγολέμονο: http://pinezes.blogspot.gr/2017/06/blog-post_2.html

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις