Φενγκ σουι: Η πυξιδα

Βρείτε την κατεύθυνση του σπιτιού σας


Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω πώς να βρείτε την ακριβή κατεύθυνση του σπιτιού σας, κάτι που είναι απαραίτητο για να γίνει σωστά «το διάβασμα» του χώρου. Πρώτα-πρώτα πρέπει να αποφασίσετε ποια είναι η μπροστινή και ποια η πίσω πλευρά του σπιτιού. Κάποιοι ισχυρίζονται, λανθασμένα, ότι η εξώπορτα είναι η μπροστινή πλευρά. Στην πραγματικότητα αυτό που μας βοηθάει να αποφασίσουμε, είναι να σκεφτούμε το σπίτι μας σαν έναν καθιστό άνθρωπο. Η εξώπορτα είναι απλώς το πρόσωπό του που θα μπορούσε να κοιτάζει (σχεδόν) προς οποιαδήποτε κατεύθυνση (ακόμα και προς τα πίσω αν είναι το κοριτσάκι απ’τον εξορκιστή ή η Μέριλ Στριπ στο « Ο Θάνατος σου πάει πολύ»).

Εμάς όμως μας ενδιαφέρει η μπροστινή πλευρά και όχι το πού κοιτάζουμε. Αν σκεφτείτε λοιπόν το σπίτι σας καθισμένο σε μια καρέκλα, ποια είναι η πλάτη του και ποιο το μπροστινό του μέρος; Μερικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε ποια είναι η μπροστινή και ποια η πίσω πλευρά είναι τα παρακάτω:

- Αν υπάρχει πίσω αυλή.

- Συνήθως τα υπνοδωμάτια είναι στην πίσω πλευρά.

- Συνήθως τα μεγάλα παράθυρα-μπαλκονόπορτες είναι στην μπροστινή πλευρα.

- Η οδός είναι μάλλον στην μπροστινή πλευρά.

- Ο πιο πολυσύχναστος δρόμος είναι συνήθως στην μπροστινή πλευρά.

Εννοείται πως ένα διαμέρισμα μπορεί να έχει διαφορετική μπροστινή πλευρά από την πολυκατοικία. Εσείς θα φανταστείτε το σπίτι σας, σαν να ήταν ανεξάρτητο και έτσι θα αποφασίσετε ποια είναι η πλάτη (που είναι και αυτή που χρειαζόμαστε για το «διάβασμα» του σπιτιου). Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο περισσότερο το ένστικτο από τη λογική.

Αφού έχετε αποφασίσει το μπροστινό και το πίσω μέρος του σπιτιού θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία πυξίδα για να βρείτε την κατεύθυνση της «πλάτης». Καλό είναι να πάρετε 3 μετρήσεις. Οι μετρήσεις πρέπει να γίνουν από το εξωτερικό του σπιτιού (το εξωτερικό της πολυκατοικίας, εφόσον πρόκειται για διαμέρισμα). Κάνετε μία μέτρηση με το πρόσωπό σας ευθυγραμμισμένο με το κέντρο του τοίχου που αντιστοιχεί στην πίσω πλευρά και κοιτάζοντάς τον (τον τοίχο). Και άλλες δύο μετρήσεις. Μία από κάθε γωνία της πίσω πλευράς (βλ. Σχέδιο 1). Αν οι μετρήσεις διαφέρουν χρησιμοποιείστε το μέσο όρο.


Σχέδιο 1

Για να γίνει ένα διάβασμα του σπιτιού, χρειαζόμαστε την ακριβή κατεύθυνση της πίσω πλευράς (πχ 123 μοίρες ΝΑ) και τη χρονολογία που ολοκληρώθηκε. (Ολοκληρώθηκε σημαίνει έκλεισαν παράθυρα και πόρτες – ας έμεινε για παράδειγμα άβαφτο ή χωρίς πλακάκια στο πάτωμα). Αν δε γνωρίζετε ακριβώς τη χρονολογία που ολοκληρώθηκε, αρκεί να γνωρίζετε την περίοδο μέσα στην οποία ολοκληρώθηκε. Οι περίοδοι είναι αυτές που φαίνονται στον πίνακα 1.

Αν λοιπόν θέλετε να σας κάνω ένα διάβασμα του σπιτιού σας, το οποίο θα περιλαμβάνει: τη γενική «ενέργεια» του σπιτιού, τυχόν θεραπείες που χρειάζονται, τα καλύτερα δωμάτια για τον κάθε ένοικο κλπ, τότε χρειάζομαι να μου στείλετε με μέηλ τα εξής:

- Μια κάτοψη του σπιτιού (όσο το δυνατόν πιστή ως προς τις διαστάσεις) στην οποία να συμπεριλάβετε πόρτες-παράθυρα-κρεβάτια.

- Την κατεύθυνση της πίσω πλευράς του.

- Την περίοδο μέσα στην οποία ολοκληρώθηκε.



Πίνακας 1


- Χρονολογίες γέννησης των ατόμων που το κατοικούν και το φύλο τους.


Ακολουθεί παράδειγμα:


Περιμένω τα σχόλια και τα μηνύματά σας για να σας βοηθήσω να βάλετε λίγο περισσότερο θετικό τσι στο χώρο σας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις