Γαρίδες σαγανάκι με ούζο και φέτα.
Υλικά.
6 γαρίδες.
1 κρεμμύδι
1 σφηνάκι ούζο.
2 ώριμες ντομάτες.
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο.
1 πρέζα ζάχαρη.
1/2 φλιτζάνι φέτα σε μεγάλα τρίμματα.
Ψιλοκομμένο μαιντανό.
1 πρέζα μπούκοβο.
Αλάτι.
Οδηγίες.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέφυλος και αφήνουμε το κεφάλι.
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και σβήνουμε με το ούζο.
Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκόολ και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες.
Βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και σβήνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε τη φέτα και τον μαιντανό και αλατίζουμε.
6 γαρίδες.
1 κρεμμύδι
1 σφηνάκι ούζο.
2 ώριμες ντομάτες.
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο.
1 πρέζα ζάχαρη.
1/2 φλιτζάνι φέτα σε μεγάλα τρίμματα.
Ψιλοκομμένο μαιντανό.
1 πρέζα μπούκοβο.
Αλάτι.
Οδηγίες.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέφυλος και αφήνουμε το κεφάλι.
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και σβήνουμε με το ούζο.
Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκόολ και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες.
Βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και σβήνουμε τη φωτιά.
Ρίχνουμε τη φέτα και τον μαιντανό και αλατίζουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου