Μασκες δια χειρος

Ανανεωθείτε !!!


Ο λόγος για μάσκες που θα ετοιμάσετε εσείς, στο σπίτι σας, φυτικές υγιεινές, οικονομικές, και με υλικά που θα βρείτε στο ψυγείο σας και στα ντουλάπια σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και διαλέξτε τη μάσκα ομορφιάς, σύμφωνα με τον τύπο δέρματος και τα αποτελέσματα που θέλετε να έχετε.
1. Φυσική μάσκα για μαύρα στίγματα
Θα χρειαστείτε: 1 μπανάνα και 1 πατάτα
Βράστε την πατάτα για μισή ώρα, ξεφλουδίστε την και αφήστε την να κρυώσει. Στη συνέχεια με ένα πιρούνι, λιώστε την μπανάνα και και κατόπιν προσθέστε την πατάτα. Αφού το μείγμα γίνει ομοιογενές, απλώστε στο πρόσωπο.
*Χρόνος δράσης: 10 λεπτά

2. Μάσκα για λαμπερό δέρμα
Θα χρειαστείτε: 2 καρότα, 1 ασπράδι αυγού, 1 κουταλάκι ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι πουρέ από 1 πατάτα.
Τρίψτε τα καρότα πολύ ψιλά ή λιώστε τα στο μπλέντερ. Προσθέστε το ασπράδι και το ελαιόλαδο και συνεχίστε το χτύπημα. Κατόπιν, αδειάστε σε ένα μπολ, ρίξτε και τον πουρέ και ανακατέψτε με ένα πιρούνι.
*Χρόνος δράσης: 20 λεπτά

3. Μάσκα για ξηρά δέρματα
Βοηθήστε το δέρμα σας να ξαναβρεί την απαλότητα και την ελαστικότητά του, χάρη στις μαλακές ιδιότητες που διαθέτουν το χαμομήλι, το ψωμί και το μέλι.
Θα χρειαστείτε: 1 κουταλιά της σούπας ξηρά άνθη χαμομηλιού, 2 κουταλιές της σούπας τρίμματα ψωμιού, 1 κουταλιά μέλι (ζεσταίνετε το μέλι ελαφρώς σε μπεν μαρί να είναι πιο ρευστό).
Αρχικά, βράστε το χαμομήλι για περίπου 15 λεπτά, φιλτράρετέ το και ρίξτε σε ένα μπολ τρεις κουταλιές της σούπας. Προσθέστε τα τρίμματα ψωμιού και το μέλι και ανακατέψτε.
*Χρόνος δράσης: 15 λεπτά

4. Μάσκα με βάση τον άργιλο
Απομακρύνει αποτελεσματικά το σμήγμα και τα μαύρα στίγματα
Θα χρειαστείτε: 1 κουταλιά της σούπας άργιλο και 2 κουταλιές της σούπας γάλα. Αν το μείγμα γίνει πολύ σφικτό, αραιώστε με μια ακόμα κουταλιά γάλα.
*Χρόνος δράσης: 15λεπτά

5. Τονωτική μάσκα
Ένα τονωτικό κοκτέιλ για να δείχνει το πρόσωπό σας πάντα καθαρό και φρέσκο.
Θα χρειαστείτε: 1 μέτριο αβοκάντο (την ψίχα), 3 ρώγες λευκό σταφύλι, 1 αυγό ολόκληρο, 1 κουταλάκι μαγιονέζα, 1 κουταλιά μέλι, 1 κουταλάκι, 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού.
Χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα και απλώστε στο πρόσωπο και το λαιμό.
Χρόνος δράσης: 20 λεπτά


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις