Μαρμελάδα βερίκοκο.

      Συστατικά
   
     2 κιλά βερίκοκα.
     1 1/2 κιλό καστανή.(Εαν θέλετε κλέβετε λιγάκι).
     3 κουταλάκια του καφέ χυμό λεμόνι.


      Οδηγίες


  1. Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα βερίκοκα(τα ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια).
  2. Τα τοποθετουμε σε μια κατσαρόλα βάζοντας μια στρώση βερίκοκα και πασπαλίζοντας με ζάχαρη.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα όλη την νύχτα στο ψυγείο.
  4. Την επόμενη μέρα βράζουμε το μίγμα μας για περίπου μισή ώρα,
  5. Λίγα λεπτά πρίν τελειώσει προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει και την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα τα οποία υα φυλάμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. 
                                

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις