Μαρμελάδα βερίκοκο.
Συστατικά
2 κιλά βερίκοκα.
1 1/2 κιλό καστανή.(Εαν θέλετε κλέβετε λιγάκι).
3 κουταλάκια του καφέ χυμό λεμόνι.
Οδηγίες
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMIZGZML_pw0LgfyReUliRWc1pO7dm29HEBU94SJVEIBMRdeNnQYP7OwBRv9KxrdX0QfHyGKWakjgGiC5nSwFAkR_ZaFShJv8f9wziFMntTq4MWZe-G_yVM7wVPnbC60IJiepVPMjbHXyC/s320/homemade-jam-1886343_960_720.jpg)
2 κιλά βερίκοκα.
1 1/2 κιλό καστανή.(Εαν θέλετε κλέβετε λιγάκι).
3 κουταλάκια του καφέ χυμό λεμόνι.
Οδηγίες
- Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα βερίκοκα(τα ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια).
- Τα τοποθετουμε σε μια κατσαρόλα βάζοντας μια στρώση βερίκοκα και πασπαλίζοντας με ζάχαρη.
- Βάζουμε την κατσαρόλα όλη την νύχτα στο ψυγείο.
- Την επόμενη μέρα βράζουμε το μίγμα μας για περίπου μισή ώρα,
- Λίγα λεπτά πρίν τελειώσει προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε να κρυώσει και την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα τα οποία υα φυλάμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMIZGZML_pw0LgfyReUliRWc1pO7dm29HEBU94SJVEIBMRdeNnQYP7OwBRv9KxrdX0QfHyGKWakjgGiC5nSwFAkR_ZaFShJv8f9wziFMntTq4MWZe-G_yVM7wVPnbC60IJiepVPMjbHXyC/s320/homemade-jam-1886343_960_720.jpg)
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου