Κερκυραϊκό σοφρίτο της Κυρίας Ντίνας.

   Υλικά.
 
    4 ή 5 κομμάτια μοσχάρι νουά.
    3 σκελίδες σκόρδο.
    1/2 φλιτζάνι  μαιντανό.
    100 γραμμάρια αλεύρι.
    100 ml λευκό κρασί.
    100 ml ελαιόλαδο.
    Αλάτι.
    Πιπέρι.


    Οδηγίες.
 
    Σε ένα μπόλ αλατοπιπερώνουμε το κρέας για μία ώρα.
    Χαρακώνουμε το κάθε κομμάτι σε κάθε άκρη για να μη μας φουσκώσει το κρέας στο τηγάνισμα.
    Περνάμε το κάθε κομμάτι με αλεύρι και το τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει και 
    από τις δύο μεριές.
    Σε μία πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το σκόρδο,το μαιντανό,λίγο αλάτι και πιπέρι.
    Τοποθετούμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί.
    Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
    Δεν ανακατεύουμε καθόλου απλά κουνάμε την κατσαρόλα ελαφρά.
    Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτία για 2 ώρες.
    Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.
  


                          


                       

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις