Σουφλε με πατατες και ζαμπον
Οι πατάτες αρέσουν σε όλους!
Υλικά:
1/2 κιλό πατάτες
5 αυγά
150 γραμ κρέμα γάλακτος
2 φέτες ζαμπόν (ή αν προτιμάτε μπέικον)
3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τις πατάτες, τις σκουπίζετε και τις ψήνετε για 35 λεπτά σε ζεστό φούρνο (με τη φλούδα). Τις ξεφλουδίζετε και τις βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τις δουλεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν ομοιόμορφα. Προσθέτετε σε αυτόν τον πουρέ το μισό βούτυρο λιωμένο. Βάζετε τον πουρέ σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος, κουταλιά κουταλιά, 3 κρόκους, το ζαμπόν κομμένο σε τετράγωνα κομματάκια και ανακατεύετε συνεχώς. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και προσθέτετε στην κατσαρόλα σχεδόν όλη τη μαρέγκα (αφήνετε λίγο). Ανακατεύετε δυνατά το μείγμα. Προσθέτετε την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά αυτή τη φορά. Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνετε την επιφάνεια, προσθέτετε μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνετε το σουφλέ σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. Μόλις φουσκώσει και ροδίσει το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε ζεστό.
Καλή όρεξη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου